Son zamanlarda sayıları oldukça artan motosikletler kent genelinde araç sürücüleri ve yayalar tarafından hoş karşılanmıyor, Çanakkale’de motosiklet sürücüleri kural tanımadığı özellikle yaya geçitlerinde, kaldırımlarda, trafiğe kapalı cadde ve sokaklarda adeta kuralsız bir şekilde kullanılıyor.
 
Son zamanlarda sayıları oldukça artan motosikletler kent genelinde araç sürücüleri ve yayaların tarafından hoş karşılanmıyor, kent genelinde motosiklet sürücüleri kural tanımıyor. Yaya geçitlerinde, kaldırımlarda, trafiğe kapalı cadde ve sokaklarda adeta cirit atıyor. Günde on binlerce insanın yürüdüğü Çanakkale şehrinin çeşitli yerleri motorlu araç trafiğine yasaklanmış durumda. Bu yasağa uymayan motorcu sayısı bir hayli fazlayken, özellikle kuyumcular çarşısı, Yalı Cami çevresi, Sarıçay üzerindeki yaya köprüleri, Yeni Kordon bu durumdan en fazla etkilenen bölgeler oldu. Motosiklet kornası duymadan yürünemeyen bu bölgelerde denetimlerin çok az olması insanları bu bölgelerde yürürken rahatsız ediyor ve tehlikeye atıyor.   Motosiklet kullanıcıları sadece yaya trafiğine kapalı bölgelerde değil, yaya geçitlerinde de insan hayatını riske atıyor. Özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek için yaya geçidi kullanırken motosiklet kullanıcılarına da ayak uydurmak zorunda kalıyor. Denetimlerin etkisiz ve az olması bu durumun devam etmesine sebep oluyor.

Kuryelerin artması da Trafiği Etkiliyor
Son zamanlarda nerdeyse her yemek işletmecisinin bunun yanı sıra market benzeri alışveriş uygulamaların motosiklet kuryelerini kullanması ve bu sayının her geçen gün artması kent genelinde trafikte sıkışıklığa sebep oluyor. Trafikte kuryelerin siparişleri hızlı iletmek için zaman zaman kurallara uymadığı da görülüyor.
 
Hasan Sami Er