Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya konunun değerlendirmesini yaparak, “Şu anda ihracat talebi olmuyor. Mutlaka önümüzdeki günlerde talep olacaktır. Her zaman vurguluyorum domatesin hiçbir zaman için tarladan 4-5 TL’ye satılmasını istemedik ama 50 kuruşa çıkmasını da istemiyoruz” dedi.
Türkiye'nin önemli tarım ürünlerinden olan ve hasadı süren domatesin fiyatı tarlada 50 kuruşa kadar geriledi. İlk turfan üreticiyi tedirgin ederken, fiyatın 2 TL’ye kadar gerilemesi vatandaşı sevindirdi.
“İHRACAT AZALINCA DOMATES TARLADAN 50 KURUŞA ÇIKTI”
Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya konunun değerlendirmesini yaparak, “Şu anda ihracat azaldığı için ülke genelinde domates konusunda bir sıkıntı oldu.   Tarlalardan domates çıkmaya başladı. Halden çıkışı 80 kuruş 1 TL olan domates pazarda da 2-3 TL arasında satılıyor. Bu da domatesin tarladan çıkışının 50 kuruşa kadar gerilediğini gösteriyor. Bu da ciddi şekilde üreticiyi zorda bırakır. Kötü bir başlangıç oldu. Şu anda ihracat talebi olmuyor. Mutlaka önümüzdeki günlerde talep olacaktır. Her zaman vurguluyorum domatesin hiçbir zaman için tarladan 4-5 TL’ye satılmasını istemedik ama 50 kuruşa çıkmasını da istemiyoruz.  Burada bir istikrar yakalanması gerekir. Bu şekilde üretici kendini döndüremez. Bu istikrarı 1-2 yıldır yakalayamadık. Zaman zaman çok yüksek zaman zaman da çok düşük fiyatlara ürün sattık.  Üretici ilk turfandan tedirgin çıktı. 
Rekolteyi de değerlendiren Başkan Kaya, “Hastalıklar ile mücadele noktasında başarılı olursak çok yüksek rekoltelere ulaşırız” dedi.
Özel Haber: Dilek Akşen