Üniversitelilerin barınma sorunu Çanakkale gündeminde de yer buldu. Ülke genelinde “Barınamıyoruz” diyerek hareket başlatan ve “Ne yurttayız, ne evdeyiz” diyerek çaresizliğini anlatan öğrencilere duyarsız kalmayan Çanakkaleliler işyerlerini ve evlerini açmaya başladı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile Pandemi nedeniyle eğitimine ara vererek memleketlerine dönen öğrencilerin kente dönmesiyle barınma konusu konuşulmaya başlandı.

Ev kiralarının merkezde bin beş yüz liralara çıkması, yurtların bir senelik ücreti talep etmesi öğrencileri zorlarken öğrenci dostu olarak bilinen ve üniversitelilerin sık uğradığı Çanakkale Merkez’de hizmet veren Duvar Cafe Bar da sosyal medya üzerinden anlamlı bir paylaşımda bulundu. Duvar Cafe Bar yönetimi yaptığı açıklamada, “Keşke işletmemiz 24 saat açık kalabilme ruhsatı olan bir işyeri olsaydı, neden mi? Müzik yasağı başladıktan sonra barınma sorunu olan öğrencilere ev olurdu” denildi.

Barınamayanların, “Yurtta, apartta, evde kiraları düşür. Öğrenciyi destekle” sloganıyla başlattığı bağımsız hareket ülke genelinde devam ederken, Çanakkale’de yaşayan N.Ü.B ise yaptığı paylaşımda, “Çanakkale'ye üniversite okumak için gelmiş, barınamayan bir kız kardeşimizi kalması için, evimize davet ediyorum. Çocuk ve kedi sevmesi yeterlidir” diyerek “Barınamıyoruz” hareketine destek verdi.

Mine Tarım