Kazdağları’ndan topladığı kantaronlar ile krem yapan Çanakkaleli çiftçi Erhan Erdem cildi onarma etkisine sahip kremin romatizmal ağrıların giderilmesinde de etkili olduğunu söyledi.

Kentte tohumdan sofraya sağlıklı gıdaya ulaşma konusunda aktif çalışmaların içinde yer alan ve doğal ürünlerle çeşitli sonuçlar elde eden Erhan Erdem İşte Çanakkale Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Bahar aylarında Mayıs ve Haziran gibi toplanan kantaron bitkisinin doğada birçok türü olduğunu biliyoruz. Bu mevsimde toplananlar kırmızı oluyor, kurutulunca ise sarı renge dönüşüyor. Kazdağları’ndan topladığım kantaronları krem şekline dönüştürmeyi dönüştürdüm. Bunun için önce balmumunu kaynattım, kantaron ile karıştırdım, tekrar kaynattım. Soğuduğu zaman krem oldu. Ben zaten kantaronu 5-6yıldır kullanıyorum. Krem yaraların ve cilt enfeksiyonlarının iyileşmesini zorlaştıran bakterileri etkisiz hale getiren, güneş yanığı dahil olmak üzere yanıkların iyileşmesini hızlandıran, böcek, sinek, arı sokmalarında etkili olan, fibromiyalji ağrılarına iyi gelen, romatizma ağrılarına iyi gelen, hemoroid tedavisinde kullanılan, uçukların iyileşmesine büyük katkı sağlayan, varislerle mücadele eden, el ayak üşümelerinde kullanılınca vücut ısısını artırarak üşümeyi gideren, kanamaların azalmasına yardım eden etkiye sahip. Onun yanı sıra el ve ayak çatlaklarına da iyi geliyor. Cildi yumuşatıyor, onarıyor” dedi. Ürünleri satmadığını, çevresine verdiğini ifade eden Erdem etkisini ise gözlemlediğini söyledi.

Mayıs ayında dağlarda çıkan kantaron bitkisinin köylüler tarafından pazarlarda da satıldığını ve çayının da içildiğini söyleyen Erhan Erdem zeytinyağı ile karıştırıldığını da söyledi. 

Özel Haber: Mine Tarım