“Bizim yaklaşımımız Türkiye’nin yazgısını değiştirir”
Müdür Erdem Şenol burada yaptığı konuşmada, “Biz her platformda dile getiriyoruz; Bilim ve Sanat Merkezi’nde uygulanan yaklaşım Türkiye’deki diğer okullara uyarlandığında inanın 1 milyon öğretmeni ve 20 milyon öğrencisiyle Türkiye’nin yazgısı değişir, eğitimde yaşanan sıkıntılar çözülür. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk da tasarım, beceri atölyelerini yani Bilim ve Sanat Merkezlerinde uygulanan anlayışı tüm Türkiye’ye yaygınlaştırmak istiyor ki bilim ve sanat anlayış ve ruhunun diğer okullarda ve kurumlarda uygulandığında büyük bir başarı elde edeceğimizi umuyoruz” dedi.
Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Erdem Şenol, 2018-2019 eğitim öğretim döneminin sonunda hem kurumdan ayrılan ve kuruma tayini çıkan öğretmenler ile birlikte pasta kesti. Müdür Erdem Şenol, “TÜBİTAK’ta çok güzel sonuçlar elde ettik. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Türkiye ikinciliğini elde ettiler. Ben Çanakkale’de Tarih Yazıyorum projesi ile ödül kazandılar. Verimli bir yıl geçirdik. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“EĞİTİM VE ÖĞRETİMİN TEMEL PAYDAŞI ÖĞRETMENLERDİR”
 Öte yandan, Müdür Şenol, “2018-2019 eğitim öğretim yılı Çanakkale BİLSEM Merkezi olarak 5 yıllık yürüyüşün, çalışmanın; öğretmeni, öğrencisi, velisiyle güzel bir sonuç. Öncelikle değerli öğretmenlerimizi, katılımcılarımızı yürekten tebrik ediyorum. Bu yıl bir ayrılık yaşayacağız. Servet öğretmenimizin İstanbul’a tayini çıktı. Aramıza Sebil Var, Hüseyin Öztürk ve Ahmet Onur Çobanoğlu öğretmenlerimiz katıldı. Bize renk verdiler, güç verdiler. Yeni katılan arkadaşlarımıza da BİLSEM ailesine hoş geldiniz diyoruz” diyerek, öğretmenleri tebrik etti.
Konuşmasına , “BİLSEM, her yıl, sene başında ve sonunda etkinlikler düzenlediği, çocukların renklere dokunduğu, hayata dokunduğu, farklılıkları yaşadığı güzel bir kurum” ifadeleri ile devam eden Müdür Şenol, “İç işleyişiyle, kadrolu görevlendirme ayrımı yapmaksızın aramıza katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Eğitim ve öğretimin temel paydaşı öğretmenlerdir. Öğretmenler mutluluklarını, sevecenliklerini eğitim ortamına yansıtırlar ve öğrenci-veli birlikteliği eğitimde en iyi sonuçları elde eder” dedi.
BİLSEM öğrencilerin yıl boyunca birçok yarışmada derece ve ödül aldıklarını söyleyen Şenol, sene boyunca elde edilen başarıların blgisini paylaşarak, “Biz bu yıl TÜBİTAK’da çok güzel sonuçlar elde ettik. Öğrencimiz Ünzile Bilge Yılmaz çok güzel bir başarıya imza attı. Türkiye ikinciliğini elde ettiler ‘Ben Çanakkale’de Tarih Yazıyorum’ Projesi ile. Bizim için gurur ve onur verici. Bursa bölgede de coğrafyalarında Ulus Avcı, Barış Ertuğrul ve Kuzey Cebeci ile bölge ikinciliği elde ettiler. Onları da tebrik ediyoruz ve Nil Öztürk, Efe Berk Uçkun da Sibel Taşçı öğretmenimizle matematik dalında bölge birincilik elde ettiler. Onları da tebrik ediyoruz. Bu güzel çalışmanın, olumlu çalışmanın bir sonucu bir ürünü. Gülfidan Gümüşoğlu öğretmenimizin   öğrencisi Şükran İrem Çelik, Sıfır Atık Projesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye ikinciliği elde etti. Tebrik ediyoruz” dedi.

BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ EĞİTİM İÇİN UMUTTUR
Şenol son olarak ise, “Müzik yetenek, resim yetenek ve genel yetenek alanımız var ve güçlü bir şekilde devam ediyor. Bilim ve Sanat Merkezi aslında Türkiye’de eğitime duyulan ilgilinin güzel bir sonucu. Uygulamalı eğitimin en güzel sonucu. Biz diyoruz ki her platformda dile getiriyoruz; Bilim ve Sanat Merkezi ‘nde uygulanan algı, anlayış, yaklaşım Türkiye’deki diğer okullara uyarlandığında inanın 1 milyon öğretmeni ve 20 milyon öğrencisiyle Türkiye’nin yazgısı, eğitimde yaşanan sıkıntılar çözülür. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk da tasarım, beceri atölyelerini yani Bilim ve Sanat Merkezlerinde uygulanan anlayışı tüm Türkiye’ye yaygınlaştırmak istiyor ki bilim ve sanat anlayış ve ruhunun diğer okullarda ve kurumlarda uygulandığında büyük bir başarı elde edeceğimizi umuyoruz. Resmin, görselliğin, sanatın, müziğin eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getiriyoruz. Hepinizin yaz tatiliniz huzurlu mutlu geçsin” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Dilek Akşen