17 Mayıs’ta resmen kurulan Memleket Partisi, geçtiğimiz günlerde 1. Olağan İstanbul İl Kongresi gerçekleştirdi. Partisinin 1. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce konuşmasında göçmen sorunu konusunda sert çıktı. İnce, "Hiçbir tanımlaması olmayan bir ‘kavimler göçü’ ile karşı karşıyayız. Sokaktaki her 10 kişiden birisi yabancı. Bu, Türkiye’nin bir güvenlik, beka sorunudur. Bu faşistlik değildir, ırkçılık değildir.‘’ dedi. Çanakkale’den de partinin İstanbul Kongresine katılan Memleket Partisi Disiplin Kurulu Üyesi Akademisyen Muharrem Yıldız gazetemize ve kongreye dair özel değerlendirmeler yaptı.
 
17 Mayıs’ta resmen kurulan Memleket Partisi, 1. Olağan İstanbul İl Kongresi gerçekleştirdi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce kongrede bir konuşma yaptı. İnce, “Eğer 2 aylık bir parti, bir şehrin kongresini bu kadar kısa bir sürede, bu kadar canlı ve coşkulu bir kalabalıkla yapıyorsa tünelin ucunda ışık görünmüştür” dedi.  Muharrem İnce Kongrede birçok gündem maddesini ele aldı. Yangın ve Selin ardından Hükümetin yardım kampanyası açmasından, mülteci konusuna bir çok başlıkta hükümete yüklendi.
 
Çanakkale’den 'de İstanbul'da ki kongreye katılan Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Akademisyen, Muharrem Yıldız, Genel Başkan Muharrem İnce’nin sözleri üzerini değerlendirmeler yaptı.
 
Muharrem Yıldız; ’’Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiğimiz partimizin 1. Olağan İstanbul İl Kongresi' kurultay hazırlığı gibiydi, Kalabalık ve ilgi takdir ediciydi, Katılanlar arasında partinin yönetimi tam kadro yer aldı. Memleketin birçok köşesinden kalbi memleket için atan ilçelerden gelen misafirler partililer vardı. Harika bir atmosferde memleket için bir araya geldik. Memleketin son zamanlarda gündemde olan konularını konuştuk. Birincisi küresel ısınma etkisiyle olduğu düşünülen orman yangınları, müdahaledeki eksiklikleri genel başkan dillendirdi. Diğer bir önemli başlık ise hepimizin bildiği Mülteci, Sığınmacı, Göçmen ne derseniz adına ülkemize dışardan gelen son dönmede İran sınırı üzerinden gelen göçmenler üzerine, Genel Başkanımız çok rasyonel açıklamalar yaptı. Bakın Genel Başkanımız aynen şu ifadeleri kullandı; ‘’ Hiçbir tanımlaması olmayan bir ‘kavimler göçü’ ile karşı karşıyayız. Sokaktaki her 10 kişiden birisi yabancı Bu, Türkiye’nin bir güvenlik, beka sorunudur. Bu faşistlik değildir, ırkçılık değildir. Ama bunu anlayamamak gerçekten bir geri zekalılıktır!’’ şimdi bu açıklamalar gerçekten düşünmemiz gereken şeyler, beka açısından ele alınmalı ırk ayrımcılığı ile almak olayda kolaylığa kaçmak suçlamaktır. Hiçbir ülke almıyor, almak istemiyor bu şekilde kayıtsız almıyor. Ama herkes iyi barışçıl biz faşistiz yapmayın bunu, gelenlerin profiline bakın Kadın, Yaşlı, Çocuk değil Erkek olgun savaştan kaçıyorlar ama neden en korunmasız ve savunmasız olanlar değil ’de bu profil kaçıyor düşündürücü olan bu, bence bu biraz akıllıca ele alınmalı üstelik Genel başkanımız çok güzel bir şey de yaptı. “Ülkede mülteci istemiyoruz” sloganları atılması üzerine İnce, “Bu slogan doğru değil. Slogan böyle olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir. Komşumuzda bir problem olduğunda onlara yardım ederiz. Mülteci istemiyoruz dediğinde hepsini atıyorsun. Öyle değil. ‘Enayi değiliz’ diyeceksin.’’ dedi. Bu bile olaya bakışımızı gösteriyor. Biz olaylara milletimizin gözüyle memleketimizin kalbi ile bakıyoruz’’ dedi.
 
Muharrem İnce Kongrede Ne Demişti?
 
Kongreye İlişkin Konuşmasında; Göçmen sorunuyla ilgili Muharrem İnce, “Hiçbir tanımlaması olmayan bir ‘kavimler göçü' ile karşı karşıyayız” dedi ve şöyle sürdürdü: “Sokaktaki her 10 kişiden birisi yabancı. Bu, Türkiye'nin bir güvenlik, beka sorunudur. Bu faşistlik değildir, ırkçılık değildir. Ama bunu anlayamamak gerçekten bir geri zekalılıktır! Eğer bu belanın farkında değilseniz ya geri zekalısınız ya hainsiniz. Bu kadar basit.’’dedi.
 
Sayıları artan göçmenler hakkında ve gelen göçmen profili hakkında İnce; ‘’Biz büyük devletiz, komşumuzda problem olursa kapılarımızı açarız. Onları yedirir, içirir, bakarız. Türkiye Cumhuriyeti bunu her zaman yaptı. Yine yaparız. Memleket Partisi iktidarında da yaparız. Kafileler halinde koşup geliyorlar. Ayaklarında aynı tip spor ayakkabı. Ellerinde bir valiz bile yok. Yanlarında kadın, çoluk, çocuk, yaşlı yok. 16-25 yaş arasında aynı tip giyimli genç erkek. Bundan ne hayır gelir insanlara? Karısını, çoluk çocuğunu Afganistan'da bırakıp kendini kurtarmaya çalışan adamdan ne hayır gelir millete?’’ dedi.
 
Hükümetin geçtiğimiz günlerde yaşanan yangınlar için yardım istemesine Muharrem İnce; “Bir ülkenin insani gelişmişliğini, ekonomik gelişmişliğini, insanlarının nasıl öldüğüne bakarak anlarsınız” diyen İnce, “O ülkede insanlar nasıl ölüyorsa, o ülkenin ekonomisi de, insani gelişmişliği de o düzeydedir. İnsanlarımız ormanda cayır cayır yanarak öldü. Sokaklarında boğularak öldüler. Ama birisi pandemi var IBAN veriyor, yangın var IBAN veriyor, sel var IBAN veriyor. Devlet, vergi verir, vergi toplar. Vergi toplar, felaket anında IBAN ister, ‘Gönder IBAN'ı sana para vereyim' der. Bu tam tersi, IBAN veriyor. Türkiye'ye cihan devleti yapacaktı, Türkiye'yi IBAN devleti yaptı” ifadelerini kullandı.
Kaynakların kötüye kullanıldığını söyleyen İnce “Nereye gidiyor bu paralar? Şatafata gidiyor. Yazlık saray, kışlık saray, Ankara'da saray, yetmedi Dolmabahçe, yetmedi Vahdettin Köşkü…Gözünü toprak doyursun senin, bu kadar saray neyine yetmiyor anlamıyorum! Sanki sarayda büyümüş. Her taraf saray. 365 lojman var Marmaris'te. Rahmetli Özal'a ne çektirmişiz, 250 metrekare mütevazı bir ev yaptırdı oraya diye ne büyük haksızlık etmişiz. Gerçekten özür diliyorum Özal'dan.’’ dedi.
 
İbrahim Akın Kazancı