Türk siyasetinde son dönemde oldukça gündemde olan gençlerin politikadan istedikleri ve gençlerin siyasete bakışı, Z kuşağının seçimlerde yönelimleri ve gençlerin sorunları üzerine Çanakkale'de aktif siyaset yapan İYİ Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Taner Mutlu ile gündeme dair bir röportaj gerçekleştirdik.

Gelecek adına gençlerin umutsuz olduğunu söyleyen Taner Mutlu, ‘’Geleceğe dair kimin umudu var? Eğitim, işsizlik, ekonomik sıkıntılar ortada, bugün bu haldeyken kimin gelecekten umudu hayalleri olabilir?’’ dedi. Durumu değiştirecek olanın yine gençler olduğunu ifade eden Mutlu, “Çağı yakalayan gençler olarak ülke yönetiminde tüm siyasi partilerin yönetiminde daha fazla söz sahibi olmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Kendinizden bahseder misiniz, siyasete ilginiz ne zaman başladı?
Taner Mutlu, Çanakkale doğumluyum ve 20 yaşındayım. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğrenciyim. Siyasetle ilgim ne zaman başladı emin değilim. Biliyor musunuz? 2002-2019 yılları arasında tam 14 seçim oldu, yani 17 yılda 14 seçim hal böyle olunca bana da bu şekilde sirayet etti sanırım. Aile içinde de siyaset demesek de bir duyarlılık vardı, pek çok konu konuşulur tartışılır aktif olarak 24 Haziran 2018 seçim sürecinde İYİ Parti ile başladı.

İYİ partide siyaset yapmak nasıl bir duygu, neden İYİ parti?
Ülke gündemi yaşananlar konusunda farkındalık oluşunca bir şeyler yapmak istedim. Devletimin kurucu esaslarını benimsemiş çizgisi duruşu olan insanına saygılı dinleyen anlayan çözüm üretebilecek bir yerde olmayı amaç edinince İYİ Parti ile tanıştım.

Türkiye’de gençlerin en temel problemi sizce ne, gençler hakkında bir genç olarak ne düşüyorsunuz?
Gençlerin problemi değil aslı gelecek problemi. Bugünkü sıkıntı 15 yaşındakinin de 10 yaşındakinin de hatta 5 yaşındakinin de problemi. Geleceğe dair kimin umudu var eğitim, işsizlik ekonomik sıkıntılar, Bugün bu haldeyken kimin gelecekten umudu hayalleri olabilir.

Türkiye’de gençler ne zaman mutlu olacak partiniz bunu nasıl yapacak, sizce nasıl yapmalı?
Türkiye de gençler bir parti iktidar olduğu zaman mutlu olmayacak. Gençler ülkemizde adalet gelir eşitliği liyakat tekrar sağlandığında gençlerimiz kendini değerli hissedince mutlu olacak. Ben eminim ki İYİ Parti olarak tüm kadrolarımızla ülkemizi hak ettiği konuma tekrar getireceğiz.

Çanakkale’de Gençlik Kolları Başkanı olarak kentte gençlerin durumu ne nasıl peki Türkiye’deki gençlerden farkı var mı?
Çanakkale'de sanayinin az olmasından dolayı gençlerimiz Çanakkale’de iş bulmak için zorlanıyor bu sebepten dolayı başka şehirlere göç etmek zorunda kalıyor.

Çanakkale’de bundan sonraki siyasi hedefleriniz ve planlarınız nedir?
Kendimden önce ülkem adına hedeflerim ülkemin tekrardan gelişmiş çağdaş güçlü bir ülke olmasını hedefliyorum. Çağı yakalayan gençler olarak ülke yönetiminde tüm siyasi partilerin yönetiminde daha fazla söz sahibi olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sözlerimi Atamızın Gençliğe hitabesinden Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur sözleriyle bitiriyorum.

Bize zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Röportaj: İbrahim Akın Kazancı