“Laik demokratik düzeni yıkmaya çalışıyorlar”
İl Başkanı İsmet Güneşhan, “Suriye Raporu adı altındaki bu kitapçığın 29. Sayfasında, açıkça laik demokratik devlete, anayasaya karşı saldırı söz konusudur. Laikliğin kaldırılması ile ilgili, kısımlar yer almaktadır. Diğer terör örgütleri gibi bu dernekte laik demokratik düzeni yıkmaya çalışmaktadırlar” dedi.
Öğretmenevinin bahçesinde kermes düzenleyen Hayrat Yardımseverler Derneği hakkında Cumhuriyet Halk Partisi suç duyurusunda bulundu. CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık birlikte Adliye’ye giderek,  Hayrat Yardımseverler Derneği hakkında suç duyurusunu gerçekleştirdi.
“PKK VE FETÖ’DEN BİR FARKLARI YOK”
Başkan Güneşhan, dernek ile ilgili, “PKK ve FETÖ’den bir farkları yok” ifadelerini kullanarak, “Bildiğiniz gibi öğretmen konukevinin bahçesinde adına Hayrat Yardımseverler Derneği denilen aslında ne olduğu belirsiz bir dernek tarafından orada bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinlikte dağıttıkları kitapçık var. Suriye Raporu adı altındaki bu kitapçığın 29. Sayfasında, açıkça laik demokratik devlete, anayasaya karşı saldırı söz konusudur. Laikliğin kaldırılması ile ilgili, kısımlar yer almaktadır. Bu kermesin bir an önce ortadan kaldırılmasını ve kermes etkinliğine bir an önce son verilmesini yetkili makamlara iletmiştik. Bugüne kadar yetkili makamlar konuyla ilgili hiçbir işlem yapmamışlardır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, şöyle düşünüyoruz; PKK, FETÖ terör örgütü ne ise, İnsani Yardım Derneği adı altındaki bu Hayrat Derneği’de odur. Diğer terör örgütleri gibi bu dernekte laik demokratik düzeni yıkmaya çalışmaktadırlar. Çalışmaları bu yöndedir. Dolayısıyla bizim gözümüzde onlardan hiçbir farkı yoktur. Bugün onlarla ilgili bir girişimde bulunmayanlar, onlarla aynı görüşe sahiptirler demektir. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durumun hangi noktaya geldiğini çok net görmekteyiz” dedi.
O KERMES HAYRAT İNSANİ YARDIM DERNEĞİNİN KERMESİ DEĞİLDİR
Öte yandan, Nusret Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Dernek Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Bıçakçı yazılı bir açıklama ile, “Öğretmenevi bahçesinde yapılan kermes, Nusret Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği tarafından yasal olarak ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilmek adına açmıştır. Hayrat İnsani Yardım Derneğinin kermesi değildir. Ayrıca hayrat insani yardım derneğine ait bahse konu olan broşür kermes alanında dağıtılmamış ve sadece daha önce paydaş bir kuruluş olması münesebetiyle farklı tanıtım broşürleriyle birlikte bulunan broşür içerisinde bulunan ifadelerde,  2015 yılında suriye’deki insanların görüşlerini ve durumlarının ifade edildiği bir rapor olmakla birlikte bahse konu laiklikle ilgili ifadelerin başta nusret eğitim kültür ve yardımlaşma derneği ile ve ne de hayrat insani yardım derneğinin görüşü ile ilgili uzaktan yakından alakası yoktur. İhtiyaç sahibi öğrencilerin adına iyi niyetlerle yapılan bu kermes faaliyetinin tamamen siyasetten uzak olması gerektiği ve buna malzeme olmaması gerektiği kanatindeyiz” ifadelerini kullandı.
Dilek Akşen