Çanakkale’nin Yenice ilçesinde katıldığı programlarda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan gündemde yer alan bir çok siyasi başlığı değerlendirdi. Turan Türkiye ekonomisinden, Tunus darbe girişimine, Yabancı sermaye elindeki medya sözlerine kadar bir çok başlıkta değerlendirmeler yaptı.

 AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Yenice ilçesinde toplu açılış törenine katıldı. Bülent Turan, dünyada Çin'den sonra ekonomisi büyüyen ikinci ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "Büyümeye devam edeceğiz. Pandemi’ye rağmen devam edeceğiz" dedi.

Turan, şunları söyledi: Büyümeye devam edeceğiz. Pandemi’ye rağmen devam edeceğiz. Türkiye bugün Azerbaycan’daki Karabağ sorununun çözümü için var. Kuzey Kıbrıs’ta Kapalı Maraş’ın açılması için en güçlü iradeyi koymak için var. Mavi vatanda, Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Suriye’de, her yerde Türkiye, artık ‘Ben varım’ diyor. Kapalı Maraş’ta biliyorsunuz 50 yıllık bir rüya vardı. Bu rüyanın ete kemiğe bürünmesinin karşılığı geçen hafta, mülkiyet haklarının korunması kaydıyla Cumhurbaşkanım oranın açılacağını söyledi. Hiçbir işte çözüm üretemeyen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplandı, Türkiye’yi kınadı. İsrail, Filistin’i işgal eder görmez, Amerika, komşuluğumuzun olduğu yerlerde PYD’ye silah teslim eder, görmezler. Ama egemenlik hakkımızın gereği olarak atılan adımda Türkiye’yi kınarlar. Kınasınlar. Biz eski Türkiye değiliz. Güçlü işler yapmak için buradayız. Daha iddialı işler yapmak için buradayız. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen, bu milletin emanetini omuzlarımızda hissediyoruz’’ dedi.

“DIŞ POLİTİKADA, MİLLİ MESELELERDE BERABER OLMAK ZORUNDAYIZ”
 Turan Türkiye'de faaliyet gösteren bazı medya kuruluşlarına yabancı ülkelerden fon sağlandığına dair haberlere ilişkin "Geçen hafta gördünüz. Amerika fonlarıyla hayata geçen medya kuruluşları gördük. Fondaş muhaliflik Türkiye dışına hizmettir. Fondaş muhaliflik Türkiye’ye hizmet etmemektir" derken, Muhalefetin zaman zaman iftira attığını ve eleştirilerde bulunduğunu belirten Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bir ülkede iktidar kadar muhalefette olmalı. Her parti kıymetli. Ancak muhalefet ile ihanet arasında ince bir çizgi var. Dış politikada, milli meselelerde beraber olmak zorundayız. Tarzımız eleştirilir, yatırımlarımız eleştirilir. Ama belli konularda, Kıbrıs, Azerbaycan, mavi vatan, Libya, Suriye, doğalgaz gibi birçok konuda beraber hareket etmek zorundayız. Buradan çağrıda bulunmak istiyoruz. Muhalefet başımızın tacı. Olacak ki biz daha çok çalışacağız. Ama bu ülkenin birlik beraberliğine yan bakan kim varsa da o gözü oymak bizim görevimiz" dedi.

Geçtiğimiz iki gün evvel Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, dün akşam yaptığı açıklamayla Meclisin tüm yetkilerini dondurduğunu, milletvekillerinin dokunulmazlığını askıya aldığını, mevcut Başbakan Hişam el-Meşişi'yi görevden aldığını ve kendi atayacağı bir başbakanla yürütmeyi devralacağını duyuruştu. Gündem maddesi olan konu hakkında da değerlendirme yapan Tunus'ta meclisi kapattılar nerede bize ayar vermeye çalışan Birleşmiş Milletler derken,  Bülent Turan, ‘’ Darbe girişimine tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan,  "Meclis başkanı kendi meclisine giremedi. Nerede Birleşmiş Milletler. Nerede bize Kıbrıs’ta ayar vermeye çalışanlar. Eğer ayar vereceksen Tunus’un demokrasisine ‘dur’ diyenlere ayar vermen lazım. Ama biz şunu yaşadık, gördük. Millete rağmen bir iş olmaz, millete rağmen adım atılmaz. Tunus’ta da su akacak yolunu bulacak. Demokrasi galip gelecek diye inanıyorum" şeklinde konuştu.

Ogün İnal