“Yürümek için en güzel zaman”
 
 
Rota boyunca eşsiz doğa ve deniz manzarasının kendilerine eşlik ettiğini dile getiren Kılıç, “İlk gelişimizde 2 günde 65 km,  bu gelişimizde de 2 günde toplamda 55 km yürüyerek toplam dört günde parkuru bitirdik.  Bu mevsimde doğa canlanıyor ve gerçekten yürümek için en güzel zaman. Bu parkuru yürürken bize yardımcı olan Geyikli Muhtarı Recai Yiğit’e ve işaretlemeleri gerçekleştiren arkadaşımızı Egemen Çakır’a teşekkür etmeyi borç biliyoruz” dedi.
 
Tarlalar, zeytinlikler arasından ilerleyerek köylerde mola vermek, Troya Antik Kenti’nin mistik havasında yürümek ve eşsiz manzaraların arasında tarih öğrenmek isteyenlerin uğrak noktası olacak Troya Kültür Rotasını yürüyen Trek5000 Grubu üyelerinden Şenay Kılıç, Ayhan Kılıç ve Mustafa Özdabak 120 km’lik rotayı tamamladı.
 
“YOL BOYUNCA BİZE GELİNCİKLER EŞLİK ETTİ”
 
Uluslararası bir öneme sahip Truva Antik Kenti ile rotaya başlamanın çok büyük bir artı değer olduğunu ifade eden sporcu Kılıç, “Zeytinliklerin, yeşilliklerin antik köylerin içinden geçerek rotamızın kalan yarısını tamamladık. Bir ay önce Truva Kösedere arasını yürümüştük.  Şimdi de Kösedere Asos arasını yürüyerek 120 km’yi tamamladık.  Yol boyunca bize gelincikler eşlik etti. Müthiş kuş sesleri vardı, özellikle bülbüllerin sesleri çok güzeldi.  Çok farklı kuşlar gördük.  Özellikle taş evler çok dikkatimi çekti. Koyunlar kuzular ve oğlaklar bize eşlik etti.  İlk gelişimizde 2 günde 65 km,  bu gelişimizde de 2 günde toplamda 55 km yürüyerek toplam dört günde parkuru bitirdik.  Bu mevsimde doğa canlanıyor ve gerçekten yürümek için en güzel zaman. Bir önceki gün bütün gün laden çiçekleri ile yürüdük. Bu çiçekler çamların olduğu yerlerde Mart ve Nisan aylarında açıyor. Antibakteriyel özelliği olan güzel bir bitki.  Mavikantaron otları gördük. Karabaş otları gördük, rengi de ayrı bir güzeldir. Yürüyüş rotalarında insan her adımda bir şey öğrenir.  Tüm yürüyüş severlerin bu rotayı görmesini isterim” dedi.
 
“PARKURU BİTİRDİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”
 
“Son kilometrelerde denize paralel yürüyoruz ve antik limana ulaşıyoruz. Deniz oradan muhteşem görünüyor. Bu faaliyet için iki kere Çanakkale’ye geldik.  Parkuru bitirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu parkuru yürürken bize yardımcı olan Geyikli Muhtarı Recai Yiğit’e ve işaretlemeleri gerçekleştiren arkadaşımızı Egemen Çakır’a teşekkür etmeyi borç biliyoruz ”dedi.
 
 
Özel Haber: Dilek Akşen