Turizm kenti Çanakkale’de, bayram tatili rezervasyonları günler öncesinden birçok tesiste yüzde 100 doluluğa ulaşırken kent, bayramda yerli turist akınına uğradı. Kafeler, lokantalar, oteller, plajlar bayramda doldu taştı. Özellikle Bozcaada, Gökçeada ve Assos en çok kalabalık olan yerler arasına girdi.

Bayram tatili hareketliliği günler öncesinde ülke genelinde arttı. Kurban Bayramı tatilinin 15 Temmuz resmi tatiliyle birleştirilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından önce 11 gün tatil olabileceği değerlendirmesiyle plan yapanlar, Çanakkale’yi tercih etti. Kentte büyük yoğunluk yaşandı.
Koronavirüs nedeniyle uzun süredir evlerinde kalan insanlar kısıtlamaların olmadığı bayram dönemi için tatil rezervasyonlarını yaptı.  Turizm kenti Çanakkale’de de hem müsilaj sorununun ortadan kalkması hem de koronavirüs vakalarının azalması ile kentteki hareketlilik bayram öncesinden arttı bayram boyunca devam etti.

Temmuz ayının 20’sinde başlayacak olan Kurban Bayramı hafta sonlarının da eklenmesi ile 9 günü buldu. Çanakkale’deki oteller doldu taştı. Çadır alanlarında bile bayram dönemi için neredeyse yer kalmadı.

BAYRAM HAFTASINA YOĞUN İLGİ
Çanakkale’nin en gözde tatil noktalarından olan Geyikli’de Pandora Beach Geyikli ve Pandora Kafe Geyikli İşletmelerinin ortağı Burak Kırlı, ‘’Son yıllarda yaşanılan olaylar sonrası insanlar için tatilin ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğu daha da derinden hissedildi. Ülke genelinde Korona vaka sayılarındaki azalma, aşı hızındaki artış ve özellikle Çanakkale ilimiz için ise yüksek aşı olma durumu insanları bölgemiz ile ilgili güven hissi yaratıyor. Haziran ayından beri hava durumunun tam yaz ortamı yaşatmaması insanlara yazı özletti. Uzun süren eve kapanma dönemi ise yeme-içme, eğlence, hizmet sektörlerine duyulan özlemi ve yaza dair beklentiyi yükseltti. Kurban bayramı tatilinin, 15 Temmuz resmî tatiliyle birleştirerek 11 gün tatil olabileceği düşünüp tatil planları yapanlar, aylar öncesinden erken rezervasyon talebinde bulundu. Özellikle yerli turistler bayram haftasına yoğun ilgi ve talep gösteriyor. Bayram haftası için ciddi anlam da rezervasyon ve doluluk oranına sahibiz’’ dedi.

‘’BAYRAM HAREKETLİLİĞİ AĞUSTOS, EYLÜL VE EKİM AYLARINA DA ETKİ GÖSTERECEKTİR’’
Turizm hareketliliğinin ekim ayına kadar sürmesini beklediğini belirten Kırlı, ‘’Genel anlamda bayram hareketliliği Turizm alanında konaklama, yeme-içme ve eğlence sektörleri için güzel bir can suyu ancak kısa dönem operasyonlar sektörün devamlılığı için yeterli değil. Ekonomik ortamın toparlanmasıyla umut ediyoruz ki bayram hareketliliği bu sezonun Ağustos, Eylül ve Ekim aylarına da etki gösterecektir’’  dedi.

YÜKSEK FİYATLARA RAĞMEN TAM DOLULUK
Çanakkale’de Luvitour Seyahat Acentesi Sahibi İkbal Akça, bayramda yaşanan bu hareketliliğin sebebinin rezervasyonların günler öncesinden dolduğunu söyleyerek, ‘’Uzun bir kapanmadan sonra bayram tatili de uzun olunca çok talep oldu. Bayram fiyatları oldukça yüksek buna rağmen insanlar kendi bütçelerine göre tatile gitmeyi tercih ettiler. Herkes kendi tatil planını bu doğrultuda yaptı’’ şeklinde konuştu.

Akça, vatandaşların daha çok kalabalıktan uzak ve bireysel konaklama noktalarını tercih ettiklerini ifade etti.

Bayram boyunca kentteki tüm işletmeler tam kapasiteye ulaştı. Plajlar, kafeler, lokantalar ve oteller çok sayıda yerli turist ağırladı. Feribotlar saatsiz olarak gün boyu hizmet vermeye devam etti. Bölgede yaşanan hareketliliğin yaz sezonu bitişine kadar devam etmesi bekleniyor.

Hasan Sami Er