2008 Yılında çıkan büyük yangın sonunda İntepe’de büyük tahribat yaşanmıştı. Yıllar sonra İntepe’de zarar gören alanlar fidanlarla buluştu. Yangının ardından çekilen fotoğraflar ile ağaçlandırma çalışmasından sonraki fotoğraflarla büyük değişim ortaya çıktı.

2008 yılında merkeze bağlı Çınarlı Köyü yakınlarında başlayan orman yangını İntepe Beldesi'ne girdi, restoranları yaktı, büyük panik yaşandı. İntepe halkı sokağa dökülüp, hortumlarla su sıkarak alevleri durdurmaya çalışırken, çalışmalar sert esen rüzgara yenilmişti.  İntepe anız kaplı alanda başlayan yangın, sık çam ağaçlarıyla kaplı ormana sıçradı. Balya makinasından çıkan kıvılcımların anızları tutuşturması sonucu çıkmış olabileceği belirtilen yangın, poyrazın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevler kısa sürede, 10 kilometre uzaklıktaki İntepe Beldesi'nin tepelik kısmına kadar ulaştı. Yangına beş yangın söndürme uçağı ve üç helikopterle havadan müdahale edilirken, çok sayıda orman işçisi de arazöz ve dozerle karadan söndürme çalışmalarına katıldı. Çınarlı'da, enerji üreten rüzgar türbinlerine yaklaşık bir kilometre mesafedeki yangın hızla Dümrek Köyü'ne doğru ilerlerken, İntepe’nin Çanakkale-İzmir Karayolu'nun iki yanını sardı. Araçlar yoldan geçerken büyük tehlike yaşarken, yol ulaşıma kapatıldı.
 BÜYÜK TAHRİBAT YAŞANMIŞTI
Rüzgar nedeniyle yüzlerce metre uzağa atlayan kıvılcımlar birçok ayrı noktada yangının başlamasına neden oldu, yangını söndürmek daha da güçleşti. Bölgede bulunan restoranlardan bazıları yandı. Bağevi ve yanındaki Güverte Restoran adlı mekanlar kül oldu, Manzara Kebap Salonu ise hafif hasarla alevlerden kurtarıldı. Mekanlardaki tüpler de patlayınca alevlere müdahale eden orman işçileri, zor ve tehlikeli anlar yaşadı. Alevler İntepe Beldesi'nin içine kadar girdi. Alevler İntepe'nin içlerine kadar girerken, beldede yaşayanlar traktörleri, römorklarıyla su taşıyarak alevleri durdurmaya çalışırken, elektrik kablolarının büyük bölümü yanarak hasar gördü. İntepe Belediyesi'nden yapılan anonslarla vatandaşlardan evlerinin çevresini ıslatarak önlem almaları istendi. İntepe Sağlık Ocağı'nın talimatıyla yapılan bir başka anonsta da yangının yarattığı yoğun dumanın havayı kirlettiği, yaşlı ve çocukların evlerinden çıkmamaları gerektiği uyarısı yapıldı.
Çanakkale'nin Çınarlı Köyü yakınlarında başlayıp İntepe Beldesi'ne kadar ulaşan yangın, İntepe'deki yerleşim bölgelerini tehdit etmeye başladı. Hızla Dümrek Köyü'ne doğru ilerleyen yangın, İntepe’de  Çanakkale-İzmir Karayolu'nun iki yanını sardı. Rüzgar nedeniyle yüzlerce metre uzağa atlayan kıvılcımlar birçok ayrı noktada yangının başlamasına neden oldu, yangını söndürmek daha da güçleşti. Yangın sırasında yanan ve can havliyle kaçan kuşların da düştüğü noktada yeni yangınlar başlattığı belirtildi. Çıkan yangın uzun süre sonra söndürüldü. Fakat büyük tahribat yıllarca onarılamadı. Geniş alanın kül olduğu İntepe yangınında hem canlılar hem de yeşil alanlar telef olmuştu.
ÇALIŞMALAR SONUNDA İNTEPE YEŞİLLENDİ
2008 Yılı Temmuz ayında çıkan büyük İntepe yangının yol açtığı tahribatın ardından fidanlar dikildi. Yoğun çalışmalarla İntepe yangının yaralarının sarıldı. Yangında tahrip olan geniş alan yıllar sonra  fidanlar ile buluşturuldu. Yangından sonra çekilen fotoğraflar ile ağaçlandırma çalışmasının ardından çekilen fotoğraflar büyük değişimi ortaya çıkarttı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ‘’Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Çanakkale İntepe’de de yanan orman alanını yeniden fidanlarla buluşturduk’’ açıklaması yaptı.
Hasan Sami Er