Resim Öğretmeni Çiğdem Yakut’un uzun yıllara dayanan deneyimlerini sergilediği Akustik Renkler isimli resim sergisi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlere kapısını açtı.

Müziğin ritmini ve renklerin tonlarını 25 yıllık deneyimi ile harmanlayan ve ilk kişisel sergisini açan Ressam Yakut, “19 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Çanakkale’nin çeşitli yerlerinde görev yaptıktan sonra IMKB Meslek Lisesi’ne bu yıl geldim. Ben yaklaşık 25 yıllık birikimimle bu sergiyi açtım. Bu benim ilk kişisel sergim, daha önce karma sergilere katılmıştım. Yağlı boya ağırlıklı olmak üzere kolaj çalışmalarımın da olduğu 32 eser sergide yer alıyor. Tekdüze olmayı pek sevmiyorum, insanların iniş çıkışları değişebiliyor, o an da ne hissediyorsam, onu resmediyorum. Resim ve müziği ayrı düşünemiyorum. Kadın figürleri ve müzik benim için resim de ayrı bir yere sahip” dedi.

Açılıştan sonra davetlilere de bir konuşma gerçekleştiren Ressam Yakut, “ Bu tarihi ve güzel mekânda bizleri misafir eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz’a teşekkür ediyorum. Görüp duyup hissettiğim şeyleri, ruhum ve zihnimle yoğurup, uzun bir çalışma evresinden sonra bu sergiyi açtığım için çok mutluyum.  Neden akustik renkller, akustik kapalı bir mekânın içerisinde sesin fiziksel dağılımıdır. Buradan yola çıkarak renklerin ve biçimlerin izleyicinin ruhuna dokunup yarattığı hisse dikkat çekmek istedim ve sergime bu ismi verdim.  Bana bu süreçte desteğini esirgemeyen, öncelikle aileme,  dostlarıma, değerli vakitlerini ayırıp beni mutlu eden herkese çok teşekkür ederim.  Sanat özgürlükler tarafından emzirildikçe büyür diyerek hepinize hoş geldiniz diyorum” dedi

 Dilek Akşen