FOX Tv’de Pazar sabahı haberlere konuk olan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentte aşılamanın yüzde 75 olmasının ardından çok özel açıklamalar yaptı. Başkan Gökhan, ‘’Çanakkale olarak aşılamada yüzde 75’i geçtik. 80’lere vardık. En kısa zamanda yüzde yüze varacağımıza inanıyorum’’ dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Pazar günü FOX TV’deki Çalar Saat Hafta Sonu programının konuğu oldu. Gökhan aşılamada Çanakkale'nin yüzde 75 seviyesini aşması ile ilgili değerlendirmede bulundu.  ‘’Çanakkale’de kültür seviyesi yüksek, olduğu için insanlar bu konuda duyarlı davranıyorlar’’ diyen Gökhan, alınan tedbirler, yapılan ikazlar, aşılama hızı ve kentlinin bilinçli davranması ile haritada maviye dönüşün verdiği memnuniyete değindi. Başkan Gökhan, “Tüm Türkiye’nin maviye dönmesi gerekir, dedikodulara kulak asmadan aşımızı olalım” diyerek genel bir çağrıda da bulundu.

Pandemi’nin en başından beri kırmızı iller listesine giren Çanakkale’de yapılan çalışmalarla ilgili süreci anlatan Ülgür Gökhan, “Biliyorsunuz Çanakkale başlarda en fazla vaka sayısı olan illerin başındaydı, hatta bir ara birinciliğe gelmiştik ama o noktada çok ciddi tedbirler alındı. İl Pandemi kurulumuz sayın valimizin başkanlığında gerçekten çok ciddi tedbirlere başvurduk. İçişleri Bakanlığının genelgesinin dışında bir takım tedbirler aldık. Özellikle kordonlarda yoğunlaşmayı önleyici tedbirler aldık. Çünkü insanlar doğal olarak oralarda kümeleşiyorlar. Pazar yerlerinde pazarların sayısını sınırladık. Oraların aralarını düzenleyerek insanların daha az sıklıkla pazarda buluşmasına gayret gösterdik, onun dışında tabii bu süreçte ilaçlama özellikle belediye olarak biz ilaçlamalar konusunda destek olduk insanlarımıza kurumlarımıza otobüslerde bizim sorumluluğumuzda olan otobüslerde yolcu sayısını sınırladık. Onun takibini yaptık dolaysıyla bir çok tedbir ve bilinçleştirme çalışmaları kümeleşmelerin önüne geçmek için insanları ikaz ettik, maske konusunu çok ciddi tedbirler aldık. Polisimiz zabıtamız, sonra aşı konusu geldi malum, vakalar artınca o felaket geçecek artık o zaman aşı konusunda daha canla başla çalıştık. Kolaylıkla aşı yapılma noktaları oluşturuldu, Sağlık İl Müdürlüğü tarafından bu çok önemli, tabii bu arada sağlıkçılara teşekkür etmek istiyorum. Büyük can siparhane fedakarhane bir mücadele yaptılar. Gelen herkese aşı olduğu her noktada sağlık ocaklarında, hastanelerde her yerde aşılama çalışmalarını yaptılar. Hiç bir süre kısıtı olmaksızın en son da İskele Meydanı var, iskele meydanımıza çadır kurdular sağlık müdürlüğümüz, yani hiçbir randevu olmaksızın orada insanları bilgilerini almak suretiyle aşılıyorlar. Aşıların sırası geldiyse, kaydınız çıktıysa çadırda bile aşınızı olabiliyorsunuz. Duyurular teşvikler yapılıyor aşı için, Çanakkale tabii daha ziyade kültür seviyesi yüksek olduğu için insanlar bu konuda duyarlı davranıyorlar. Ben bu arada tabii şunu görüyorum, o arkanızdaki tablodan da Doğu, Güneydoğu o bölgelerde kırmızılık devam ediyor. Özellikle doğu bölgesinde vatandaşlarımıza şunu öneriyorum mutlaka aşı olun, mutlaka bütün dedikodulardan uzak durunuz, bunlar aşı şöyleymiş aşı böyleymiş, bunu dikkate almayın, profesör hocamız çıkıyor televizyona anlatıyor. Dünyada aşı hızlı bir şekilde gidiyor, çoğalıyor. Onun için mutlaka aşı olalım, özellikle Vanlı kardeşlerime seslenmek istiyorum, neden çünkü en düşük oran oradaymış onun için onlara söyledim bende bu vesileyle bir belediye başkanı olarak ve şehirler diyarının belediye başkanı olarak, özellikle istirham ediyorum. Hiçbir şeyden kaçınmayalım korkmayalım dedikodulardan uzak duralım ve sizin sağlığınız, bizim sağlığımız demektir. Dolaysıyla Çanakkale yüzde 75’i geçtik. 80’lere varmışızdır. En kısa zamanda yüzde yüze varacağımıza inanıyorum’’ dedi.

Başkan Gökhan Marmara’yı ve Çanakkale’yi etkileyen Müsilaj’la ilgili de konuştu. Başkan Gökhan, “’Müsilajla ilgili şeyimizi yaptık iyi çok şükür kısıtlı, görünmüyor. Ama bu tabii görünmeyecek bir şey değil, Denizlerimizi kirletmemek için çaba gösterelim. Atık su artıma tesislerini düzeltmeli, sanayi atıkları, ev atıkları. Çevre Bakanlığımız yönetiminde bir ekip valiler belediye başkanları ile kurul ile kararlarımızı aldık. Başarıya ulaşacağız” diye konuştu.

Sosyal medyadan da katıldığı yayın ile ilgili paylaşım yapan Ülgür Gökhan, “Çanakkale'nin aşıda aldığı yol gurur verici, kuralları uygulamada gösterdiğimiz dikkat ve aşı olmada bilimin gösterdiği yoldan hızla ilerlememiz Çanakkale'yi haritada ayrıcalıklı bir noktaya getirdi. Ama yetmez, tüm Türkiye'nin kısa zamanda masmavi olması gerekir, haydi aşıya. Bu güzel tablonun yaşanmasında en büyük pay sahibi olan sağlık çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizle” dedi.

İbrahim Akın Kazancı