Çanakkale İl Genel Meclisinde beşinci oturumda ek gündem maddeleri nedeniyle çıkan gerilim yüzünden CHP'li meclis üyelerinin salonu terk etmesinin ardından salt çoğunluğun sağlanamadığı mecliste CHP’liler Cumartesi günü de beşinci birleşimin ikinci oturumunun gerçekleşeceği toplantıya katılmadı.

CHP’yi eleştiren Nejat Önder,  CHP Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek’in Ulupınar’daki yeri ile ilgili itiraz ve iade sürecinde ise yerinde inceleme yapılmadığını da iddia ederek,CHP Grup Başkanvekilinin ağzı laf yapar, benim bu soruma lütfen cevap versin. Biz namusumuzla şerefimizle Muharrem Erkek’ in adı geçen Ulupınar ile ilgili komisyon incelemesi ile ilgili tarlaya gittik desinler, yarın istifa edeceğim. Önce namuslu olacaklar. O zaman bu beklettiğiniz dosyaları resen almam sizi neden rahatsız ediyor?’’ dedi.

İl Genel Meclisi Temmuz ayı 5. Birleşimi 2. Oturumu İl Özel İdaresinde gerçekleşti. Önceki olaylı geçen meclisin ardından CHP grubu 2. Oturuma da katılım göstermedi. 

İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, ‘’Dün hepinizin de izlediği üzere meclisimizde toplantı ve karar yeter sayısı olmadığından bugün 5. Birleşimin 2. Oturumu açıyorum’’ diyerek oturumu açtı. Yapılan yoklamanın ardından 17 meclis üyesinin bulunduğu toplantıda İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, yeniden sözlerine devam ederek, bir önceki gün yaşananlar hakkında konuştu. Önder, ‘’Bir önceki dönemde de imar komisyonunda olan bu dönem de imar komisyonunda olan Yahya sezgin arkadaşımızdan Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımızın iddiasının tersine salonu terk ederken ifade ettikleri şekilde yanlış bilgilendirmeye sevk etmeme adına CHP grup başkanvekili altyapısı hazırlanmamış, alt çalışma yapılmamış dosyaları kınayan bir tavırla salonu terk ettiler. Komisyon üyesi arkadaşlarımdan benim meclis başkanı olarak resen gündeme aldırdığım konuların Güneş Pehlivan’ın iddia ettiği gibi olup olmadığını anlamak üzere isim isim sizden rica edebilir miyim?’’ dedi.

‘’CHP KENDİ ARKADAŞLARINA MI GÜVENMİYOR?’’
Mecliste AK Parti Ezine İl Genel Meclis Üyesi Yahya Sezgin, kürsüye çıkarak,  ‘’Dün yapılan toplantıda açıklama yapmıştık konuyla alakalı olarak ama biz imar komisyonu olarak gündemde olan dosyalardan örnek olarak Lapseki Taştepe dosyasını bir önceki imar komisyonumuz döneminde gittik. Dosyayı inceledik. Raporun yazılmasını bekledik ama yazılmadı. Yine Ezine Kemallı köyündeki dosyamızda gerekli görüşmelerimizi altyapılarımızı yaptık. Ama raporu yazılmadı. Ayrıca Lâpseki Kemiklialan’a da gittik. Herhangi, bir rapor verilmedi. Herhangi bir divan ulaşmadı. Kasım ayından bu güne Taştepe dosyası için 5 toplantı yaptık. Dünkü grup başkan vekilinin iddiası dosyaların incelenmemiş olması ama zaten bu dosyalar özelinde konuşuyorsak, biz zaten bu dosyaları inceledik. CHP’nin de bir üyesi komisyondan devam etti. Yani Cumhuriyet Halk Partisi kendi arkadaşlarına mı güvenmiyor onu da anlamış değilim. Altını çizmek istiyorum; komisyonların bize verdiği yetkide aslında yerinde inceleme ile ilgili herhangi bir ibare bulunmamaktadır. Bu bizim komisyonun kendi temayülüdür. Ama konuyu gelip te buna indirgemek bence düzgün olmamıştır. Çanakkale halkının vermiş olduğu yetkiyi bu kadar keyfiyetle kullanmak hoş olmamıştır. Biz burada iki yıl azınlık olmamıza rağmen biz hakkı bu şekilde kullanmadık’’ dedi.

‘’SÖYLEMİNİZLE İCRAATINIZIN HİÇ ÖRTÜŞMEDİĞİNİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM’’
AK Parti Ezine İl Genel Meclis Üyesi Yahya Sezgin’in açıklamalarının ardından Meclis Başkanı Nejat Önder yeniden sözü aldı. Önder konuşmasında, ‘’Biz yanlış bir iş yapmıyoruz. Kendilerini halkın iradesiyle seçildik bizim hakkımız alamazsınız, biz halk yararına çalışmak istiyoruz. Doğru işler, yasaya uygun işler yapmak istiyoruz dedi. Salonu terk etmeden önce böyle bir iddiaları oldu. Bunlar iddialı sözcükler. Ben de grubumun bile bilgisi olmadan basınla bir şeyi paylaşmak istiyorum;  Bu kadar dürüst müyüz? Evet halkın iradesini kullanma adına madem bu kadar isteklisiniz ama söyleminizle icraatınızın hiç örtüşmediğini paylaşmak istiyorum’’ dedi.

‘’TARLAYA GİTTİK DESİNLER YARIN İSTİFA EDECEĞİM’’
Konuşmasına devam eden Meclis Başkanı Önder, sert açıklamalarda bulunarak CHP grubunu dürüst olmamakla suçladı. Önder,  ‘’Bizim uygulama şeklimizde Muharrem Erkek de aynı, herkes aynı. Ben meclis başkanı olarak buradan söylüyorum; basına bir takım şeyler yansıyacaktır. Ben size doğru ve gerçek şeyler söylüyorum. Madem öyle yasaya uygun hareket etmek istiyorlar o zaman yasaya uygun hareket etmelerini istiyorum. Meclis başkanı olarak iddialı bir laf sarf edeceğim; bu arkadaşlar dürüst değiller, hareket şekilleri de dürüst değil. Kendi genel başkanları da Muharrem Erkek’in dosyası ile ilgili itiraz edildi. Sonra dosya bize iade edildi. Edildikten sonra komisyon başkanı dahil diğer 2 üye yeni üye. Grup başkan vekili ağzı laf yapar, benim bu soruma lütfen cevap versin. Biz namusumuzla şerefimizle Muharrem Erkek’ in adı geçen Ulupınar ile ilgili komisyon incelemesi ile ilgili tarlaya gittik desinler yarın istifa edeceğim. Önce namuslu olacaklar. O zaman bu beklettiğiniz dosyaları resen almam sizi neden rahatsız ediyor?’’ dedi.

Ogün İnal