Türkiye’de bir ilk olarak, otizm ve müzik alanında çalışan bilim insanları, üstün müzik yeteneklerine sahip otizmli gençler, aileleri ve öğretmenleri ile ÇOMÜ Devlet Konservatuarı çatısı altında buluştu. 7 otizmli gencin sahne aldığı konserde aileleri ve öğretmenleri tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Birbirinden yetenekli öğrenciler eğitmenlerinin eşliğinde sahne alarak beğeni topladı.

Müzik ve Otizm Yaz Okulu etkinliği kapsamında otizmli İzmir Üniversitesi Müzik Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Batuhan Kil, Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Mehmet Çağrıhan Atyıldız, Caner Serin, Afyon Kocatepe Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü 2’cı sınıf öğrencisi Koral Erdeniz , Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Ana Sanat Dalı Özel Şartlı Tezli Yüksek Lisans Programı öğrencisi Recep Ege Altınoğlu, İzmir Demokrasi Üniversitesi Müzikoloji Bölümü 3’ncü sınıf öğrencisi Beril Zorlu, Ankara Müzik Üniversitesi’nde ücretli olarak piyano eşlik dersleri veren Buğra Çankır sahne aldı.

3 yaşında ailesinin desteği ile özel eğitim alarak otizmli bir müzik dehasına dönüşen ve uluslararası camiada ülkemizin adını duyuran 27 yaşındaki Buğra Çankır, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda gerçekleşen “ Müzik ve Otizm Yaz Okulu” etkinliğinde eşsiz bir piyano ziyafeti verdi. 1,5 yaşındayken otizm teşhisi konulan Recep Ege Altınoğlu, Rusçadan Almancaya, İtalyancadan İngilizceye birçok dilde şarkı söyleyebiliyor. Düzenlenen etkinlikte birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. Konser sonrası duygularını ifade eden Altınoğlu, “Minör şarkı söylediğim zaman çok duygusal oluyorum. Müzikte o duyguyu hissetmek daha çok önemli. Sahnede oldum zaman yaşadığım bütün kötü olayları unutuyorum. Kendimi tamamen müziğe odaklıyorum. Çanakkale’ye gelmek değişiklik oldu açıkçası burayı beğendim. Benim gibi özel gereksimli bireylere şan dersi ve piyona dersi vermek ve koro eğitimi vermek istiyorum” dedi.

Hasan Sami Er