Çanakkale İntepe’de 2008 yılında çıkan orman yangınında tahrip olan ormanlık alanlar, o dönemden sonra bölgeye dikilen fidanlar sayesinde canlandı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabından paylaştığı görsel ile durumu ortaya koydu.

 İntepe’de 2008 yılında çıkan orman yangınında yanan ve tahrip olan ormanlık alanlar, yıllar sonra normale döndü.  Bakan Pakdemirli, ‘’Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Çanakkale İntepe’de de yanan orman alanını yeniden fidanlarla buluşturduk’’ diyerek sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Pakdemir’li bölgenin yangından sonraki ve şimdiki hallerini paylaştı. 2008 Yılı Temmuz ayında çıkan büyük İntepe yangının yol açtığı tahribatın ardından fidanlar dikildi. 2008 yılında merkeze bağlı Çınarlı Köyü yakınlarında başlayan orman yangını İntepe Beldesi'ne girmiş restoranları yakmış büyük panik yaşanmıştı. İntepe halkı sokağa dökülüp, hortumlarla su sıkarak alevleri durdurmaya çalışırken, çalışmalar sert esen rüzgara yenilmişti. İntepe anız kaplı alanda başlayan yangın, sık çam ağaçlarıyla kaplı ormana sıçramıştı. Balya makinasından çıkan kıvılcımların anızları tutuşturması sonucu çıkmış olabileceği belirtilen yangın, poyrazın etkisiyle kısa sürede yayılmıştı. Alevler kısa sürede, 10 kilometre uzaklıktaki İntepe Beldesi'nin tepelik kısmına kadar ulaşmış ve yangın büyük hasar vermişti. Son çalışmalardan sonra İntepe eski görünümüne yıllar sonra kavuştu.  
Hasan Sami Er