Çanakkale İl Genel Meclisi Temmuz ayı 5. Bileşimi 1. Oturumunda gerginlik yaşandı. Meclis toplantısından önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'e ait merkez Ulupınar mevkiindeki arazi için eko turizm imar plan değişikliği maddesi oylanarak AK Partili ve MHP'nin oyları ile reddedildi. Ardından da CHP'li meclis üyeleri Meclis Başkanı Nejat Önder tarafından meclis gündemine ilave edilen gündem maddelerini eleştirerek, "Bu gündem maddelerinin raporları hazırlanmamışken bu maddeleri görüştürülme baskısını kabul etmiyoruz" diyerek meclis salonunu tek ettiler.
CHP MİLLETVEKİLİ ERKEK'E KÖTÜ HABER
Çanakkale İl Genel Meclisi Temmuz ayı 5. Bileşimi 1. Oturumunda olaylar yaşandı. Meclis toplantısında önce CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek' e ait merkez Ulupınar mevkiindeki arazi için eko turizm imar plan değişikliği ile itirazların reddedilmesi yönünde karar alan komisyon raporu AK Parti ve MHP' li İl Genel Meclisi üyelerinin oyları ile reddedildi. Bu madenin oylaması defalarca tekrarlanmasına rağmen sonuç değişmedi. Erkek' in Eko Turizm ile ilgili başvurusuna yapılan itirazların reddedilmesine ilişkin komisyon raporu 16 Evet 17 Hayır ve 1 çekimser oy ile reddedildi. Muharrem Erkek' İl Genel Meclisinin kararını ya mahkemeye taşıyacak yada yeni bir başvuru yapacak.
CHP' Lİ MECLİS ÜYELERİ SALONU TERK ETTİ
İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder' in Meclis gündemine eklediği maddeler tartışma yarattı. Meclis Başkanı Nejat Önder' in Meclis Gündemine ilave ettiği maddelerin görüşülmesine geçildiğinde CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Avukat Güneş Pehlivan söz alarak CHP olarak raporları hazırlanmamış gündem maddelerini oylamayacaklarını ifade ederek, "Meclis başkanı tarafından gündeme ilave edilen maddeler konusunda henüz raporlar hazırlanmamıştır hazır olmayan raporları çıkmayan ve görüşülmesi için diretilen gündem maddelerini oylamayacağız, CHP grubu bu nedenle meclis toplantısını terk edecek" dedi. Pehlivan'ın konuşmasının ardından CHP İl Genel Meclisi üyeleri meclis salonunu terk etti.
SİYASİ ŞOV YAPIYORLAR
CHP'li İl Genel Meclisi üyelerinin meclis toplantısını terk etmesinin ardından konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, "Yasaların bana verdiği yetkiyi kullanarak, uzun bir süre önce incelemeleri yapılan hatta bazı maddelerin iki kere incelendiğini bildiğimiz ama her nedense raporları yazılmayan maddeleri gündeme aldım. Unutulmamalıdır ki burada siyaset olmaz, İl Genel Meclisi vatandaşa hizmet yeridir. Bu maddeler arasında uzun süreden bu yana görüşülmeyi bekleyen maddeler var. Ben vatandaşların hizmet alması ve dosyalarının görüşülmesi için bu maddeleri yasaların bana verdiği yetkiyi kullanarak gündeme aldım. Ancak CHP'li arkadaşlar bu durumu siyasi şova çevirip meclisi terk ettiler. Bizim amacımız vatandaşın taleplerine en hızlı şekilde ve en doğru şekilde yanıt vermek. Biz bu maddeleri görüşerek kararlarımızı alacağız" dedi. Önder konuşmasının ardından meclis toplantısına ara verdi.
SALT ÇOĞUNLUK OLMADIĞI İÇİN MECLİS TOPLANTISI ERTELENDİ
Çanakkale İl Genel Meclisinde CHP' li meclis üyelerinin meclis salonu terk etmesinin ardından verilen aradan sonra meclis ikinci oturumunu açan Meclis Başkanı Nejat Önder salt çoğunluğun sağlanamaması nedeni ile meclis toplantısının Cumartesi saat 10.00’da toplanmak üzere meclis toplantısını kapattı. Cumartesi günü yapılacak olan meclis toplantısının yapılması ve karar alınabilmesi için salt çoğunluğun dörtte biri kadar meclis üyesinin toplantıya katılması yeterli oldu.
Ogün İnal