Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan sezon boyunca yaklaşık 7-10 bin ton ürün alındığını ifade ederek, “Bayramiç beyazı' diğer bölgelerde yetişen beyaz tüysüz şeftaliden daha farklı lezzete sahip ve bu sene rekolte gayet yüksek” dedi.
Bayramiç ilçesinde, Kaz Dağı’nın endemik meyvesi olan 'Bayramiç beyazı’nın birinci erkenciler denilen türünün hasadına başlandı. Yaklaşık 5 bin dekardaki ürünler; hasat döneminin ardından yurt dışının yanı sıra Türkiye'de İstanbul, İzmir ve Ankara'ya gönderiliyor. 'Bayramiç beyazı' rengi, tadı, kokusu ve aroması ile tüketicinin beğenisini topluyor ve diğer nektarin çeşitlerine göre daha uzun süre dayanıklılık gösteriyor.
 Kaz Dağı’nın eteklerinde yetiştirilen ve coğrafi işaret tescili 'Bayramiç beyazı' hakkında açıklama yapan Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan ise " Bayramiç beyazı' diğer bölgelerde yetişen beyaz tüysüz şeftaliden daha farklı lezzete sahip ve bu sene rekolte gayet yüksek.  Hasat dönemi iki gün önce başladı. Birinci erkencileri alıyoruz.  Ağustos sonuna kadar dört dönem de devam edeceğiz. Bölgemizden 7 ile 10 bin ton arasında ürün alıyoruz” dedi.

Özel Haber: Dilek Akşen