Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Adayı ve CHP eski Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, 25-26 Eylül’de yapılacak olan Genel Kurul öncesinde ADD Çanakkale Şubesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete Çanakkale Biga, Gökçeada, Ezine, Çan, ve Lapseki Şube Başkanları, delegeler, üyeler, Bayramiç temsilcisi ve Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’de katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Adayı ve CHP eski Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, 25-26 Eylül’de yapılacak olan Genel Kurul öncesinde ADD Çanakkale Şubesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Eylül ayında yapılacak genel kurul öncesi destek isteyen Bozkurt'un ziyaretine, Çanakkale'deki Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Biga, Gökçeada, Ezine, Çan, ve Lapseki Şube Başkanları, delegeler, üyeler, Bayramiç temsilcisi ve Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’de katıldı.

Ziyarete ilişkin değerlendirme yapan Mustafa Hüsnü Bozkurt sosyal medyadan paylaştığı hesabında şunları kaydetti; ‘’ADD Çanakkale Şube Başkanlığı ev sahipliğinde, Biga, Gökçeada, Ezine, Çan, ve Lapseki Şube Başkanlarımız, delegelerimiz, üyelerimiz, Bayramiç temsilcimiz ve çok değerli Çan Belediye Başkanımız Sayın Bülent Öz kardeşimle buluştuk. Nazik ev sahiplikleri için Çanakkale Başkanımız Necmi Akyalçın’a, yönetimine ve katılan dostlara çok teşekkür ederim’’ şeklinde konuşurken Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale şube Başkanı Necmettin Akyalçın ise gazetemize özel verdiği değerlendirmede şunları söyledi;

“Atatürkçü Düşünce Derneği 25 Eylül 2021’de Genel Kurulunu topluyor. Yeni bir Genel Başkan, yeni bir Genel Yönetim Kurulu seçecek. CHP 26. Dönem Konya milletvekili Dr. M. Hüsnü Bozkurt da Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanlığına adaylığını yaklaşık olarak 7-8 ay önce açıkladı. Salgın hastalıktan dolayı, toplantı ve tanıtım görüşmelerine dayalı çalışmalarını sanal ortamdan yapıyordu. Ancak, son dönemde kapanma konusunda yaşanan gelişmeler doğrultusunda yüz yüze görüşmelere başlamıştır. Bu bağlamda Güney Marmara Bölgesinde yaptığı ziyaretlerine 4 Temmuz 2021 Pazar günü Çanakkale’de devam etmiştir. Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale şubemizde İlçe başkanlarımız, Genel Merkez delegelerimiz ve yönetim Kurulu üyelerimizle bir araya geldiğimiz toplantımızda görüş alışverişinde bulunulmuş, görüş ve öneriler çerçevesinde verimli bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale şubeleri olarak Derneğimizin 25 Eylülde gerçekleştireceği Genel Kurulunun örgütümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.’’ şeklinde konuştu.

326 Şube, 15 temsilciliği ve 70 bin aktif üyesi bulunan Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) Genel Kurulu  Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle bir yıldır ertelenen Genel Kurul'un 25-27 Eylül 2021 tarihinde yapılması bekleniyor. Bin 200 delegenin belirleyeceği genel başkanlık için yarışan Tolga Kale, Hüsnü Bozkurt, Türker Ertürk ve Ayhan Yalçınkaya'nın Genel Yönetim Kurulu üye listeleri ise henüz netleşmedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği
Atatürkçü Düşünce Derneği (kısa adı ADD), 19 Mayıs 1989'da kurulmuş olup Türkiye genelinde ve yurt dışında birçok şubesi olan sivil toplum kuruluşu. Atatürk ilke ve inkılaplarına karşı gizli ya da açık saldırıların yapıldığı, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ne kazandırdığı çağdaş kazanımların geriye doğru çevrilmek istendiği ve tüm bu çabalara karşın Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkıca bağlanmış olan kişiler tarafından dernek kurulup yaşatılarak bu ilke ve inkılapların sonsuza kadar yaşatılacağı, dernek kurucular kurulu tarafından tüzüğe derneğin kuruluş nedeni olarak eklenmiştir.[1]
Derneğin kurucuları arasında Ord. Prof. Dr. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Doç. Dr. Bahriye Üçok ve Prof. Dr. Muammer Aksoy bulunmaktadır.

Dernek, 14 Nisan 2007 tarihinde Ankara'da başlayan, daha sonra diğer illerde de devam ettirilerek sonuncusu İzmir'de gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitinglerinin organizasyonunu yapmıştır.
1 Temmuz 2008 sabahı, Ergenekon örgütü soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele Şubesi tarafından Atatürkçü Düşünce Derneğinin Ankara Batıkent'teki genel merkezinde araştırma yapılmış ve derneğin genel başkanı eski Jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Şener Eruygur, oturduğu askerî lojmanda gözaltına alınmıştır. Fakat bu örgüt soruşturmasının asılsız ve sahte belgelerle oluşturulduğu daha sonra da kumpas olduğu anlaşılmıştır. Böyle bir örgütün olmadığı saptanmış yargı tarafından onaylanmıştır.

Dernek, 2008 Nisan ayında Atatürk'e hakaret içerdiği gerekçesi ile sites.google.com üzerinde kurulu bir web sitesine erişimin engellenmesi için dilekçe vermiştir. ADD'nin Google.com'un kapatılması yönünde dilekçe verdiği şeklinde çıkan haberler üzerine ise bir basın açıklaması ile dilekçenin amacının Google.com'un kapatılması olmadığı, ancak Google.com'un kapatılması olasılığı karşısında gösterilen tepkinin Atatürk'e yapılan hakaretler karşısında gösterilmemesinin de anlaşılamadığı kamuoyuna duyurulmuştur.

İbrahim Akın Kazancı