Lösemili çocuklara ve tüm kanser hastalarına 12 ay boyunca taze et olarak dağıtan Lösev 14 yıldır Türkiye’de vekâleten kurban kesimi yaparak etini lösemili ve kanserli çocuklar ve ailelerine; ihtiyaç sahibi yetişkin kanser hastalarına dağıtıyor. Lösev’in başlattığı bu bağış kampanyaları kapsamında 16 gönüllüsüyle bağışlarla ilgili kamuoyu bilgilendirme çalışması yaptı. ‘Her kurban Lösemili çocuklara can!’ Pankartı açan gönüllüler, Truva Atının önü ve Kordon boyunda, kurban bülteni dağıttı.
 
Türkiye’de vekâleten kurban kesimini 14 yıldır devam ettiren, kurban etini lösemili ve kanserli çocuklar ve ailelerine; ihtiyaç sahibi yetişkin kanser hastalarına dağıtan Lösev, 16 gönüllüsüyle bağışlarla ilgili kamuoyu bilgilendirme çalışması yaptı. ‘Her kurban Lösemili çocuklara can!’ Pankartı açan gönüllüler, Truva atı ve kordon boyunda kurban bülteni dağıttı. Çanakkale’de bağışın önemine dikkat çekmek için gelen Lösev Bursa Şubesi yetkilileri, kentte bir süredir çalışmalar yürütüyor. Çanakkale merkez ve ilçelerde bilgilendirme çalışmaları yapan yetkililer, iyileşen hastalar ve gönüllülerden oluşan ekip ile Kordon boyu Truva atı önünde toplandı, kurban bağışı kamuoyu bilgilendirme ve bilinçlendirme saha çalışması gerçekleştirdi.

Vekaleten kurban keserek 50 binden fazla kayıtlı lösemili ve kanserli çocuklar ve ailelerine; ihtiyaç sahibi yetişkin kanser hastalarına taze et dağıtan Lösev 2021 yılı kurban bağışı kampanyasını sürdürüyor. Lösev bu yıl için vekâleten kurban bağışı miktarını 1450 TL olarak açıkladı. 14 yıldır Lösev vekalet alarak hijyenik et entegre tesislerine giderek noter, din görevlisi ve veteriner hekim huzurunda kurbanları Türkiye’de kesiyor. Lösemili çocuklara ve tüm kanser hastalarına 12 ay boyunca taze et olarak dağıtıyor. Lösev’in başlattığı bu bağış kampanyaları ile parasızlıktan tedavi olamayan lösemili çocuğa veya yoksun kanser hastasına bağışlarla nefes aldırmak amaçlanıyor.

Kordonda bir araya gelen gönüllüler ve Lösev Yetkileri bu dönemde kurban bağışlarının çok önemli olduğunun altını çizerek, Kurban bayramı bağışlarıyla yoğun bakımdan kan ve trombositlere yurt dışı ilacından, evlerdeki beyaz eşyaya, mutfaktaki bulgura, kitaplarından oyuncaklarına, tatil kamplarına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılandığını belirtti.

LÖSEV Bursa Şubesi Aktif İletişim Personeli Nagihan Özay, kentin dört bir yanında sıkı bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek tüm ilçelerde bilgilendirici branda asımlarını gerçekleştirdiklerini paylaştı. Özay, ‘’3 gündür Çanakkale’de saha çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Hem brandalarımızı asıyoruz. Hem de kamuoyu bilgilendirme bilinçlendirme çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Bugün de merkezdeyiz, gönüllülerimizle ve ailelerimizle birlikte’’ dedi.

Lösev Bursa Şubesi Sosyal hizmetler sorumlusu Seher Karaca, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, ‘’Kamuoyu bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yapıyoruz Kurban dönemimizle alakalı. Çünkü bu dönemde aldığımız vekâleten Kurban bağışları yıl boyunca ailelerimize kırmızı et desteği ile ulaştırılıyor. Ailelerimizin sofralarını şenlendiriyor 12 ay boyunca.  Biliyorsunuz ki Lösev tamamen bağışlarla ayakta duran bir vakıf, bu süreçte hem çocuk kanseri hastalarımıza hem lösemi hastalarına hem yetişkin kanser hastalarımıza desteklerimizi iletmiş oluyoruz. Burada şu an gönüllülerimiz ve iyileşmiş ailelerimiz var. Gençlerimiz ve yetişkin hastalarımız aramızda. Onlarda bize saha çalışmalarında destek oluyorlar. Çünkü bu meşakkatli süreçleri kendileri de atlattılar. Tedavisi devam eden arkadaşlarına, çocuklara, kardeşlerine destek olmak için şu an sahaya çıktılar’’ dedi.
Lösev vekâleten kurbanları kesip etini 12 ay boyunca yoksulluk ve yoksunluk çeken lösemili çocuklara dağıtıldığını ifade eden Karaca, ‘’ Bağışları internet bankacılığı üzerinden Lösev bağış ekranlarından veya ofisimize gelerek bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu seneki kurban bedeli bağışlarımız 1450 TL olarak belirlendi. Onun dışında kurban bayramı bağışları da gerçekleştirilebilir onun herhangi bir limiti yoktur. Genel bağış gerçekleştirebilir bağışçılarımız. İstedikleri şekilde bağışlarını yapabilirler’’ diye değerlendirdi.

Alınan vekalaten kurban bağışlarının anlaşmalı olduğumuz et entegre tesislerinde noter, din görevlisi ve veteriner hekim huzurunda kesildiğini belirten Karaca, ‘’Daha sonra dinlendirilen etler ailelerimize teslim ediliyor. Bayramın 1. 2. ve 3. günlerinde. Kalan etler ise takas usulü yöntemi ile dini icazet alınarak yapılan bir yöntem bu. Takas usulü ile 12 ay boyunca ailelerimizin sofraları şenlendirilmiş oluyor. Bizim gönüllülerimize çok ihtiyacımız var. Çünkü desteklerle ayakta duran bir vakıfız. Az sayıda personelle çok sayıda iş yapmaya çalışıyoruz. Maalesef çok sayıda hastamız var. 52 bin kayıtlı hastamız var o yüzden daha fazla kişiye daha hızlı ulaşabilmek için el birliği ile çalışmamız gerekiyor. Ayrıca biz burada yokken bizlere telefonlarla ulaşabilirler. Yeni kayıtları hastaları yönlendirebilirler, gönüllü olabilirler bu noktada çalışmalarımızı birlikte yürütebiliriz’’ diye konuştu.
 
Tedavisi tamamlanan ve iyileşen Lösemi hastası Ayşe Dersin, Gönüllü olarak Lösev faaliyetlerine katılmaya sürdürerek özellikle kurban bağışlarının lösemi hastaları için önemine dikkat çeken Derdin, ‘’Lösemiyle ilk 12 yaşımda karşılaştım. Şimdi 21 yaşındayım. Tedavi sürecim 9 ay sürdü. Bu süreçte Lösev ile tanıştık. Hatta onlarla tanıştıktan sonra iyileşme hızım daha da arttı. Bu süreçte moral ve motivasyon çok önemli. Onların sayesinde daha iyi oldum, moralimi hiç kaybetmedim.  Hep güldüm, paniğe kapılmadım, hep iyileşeceğim diye düşündüm, 2014’te tedavim bitti. İyileştikten sonra Lösev’e ben de gönüllü oldum, iyileşmiş biri olarak. Tedavi gören bir genç, bir yetişkin için bol vitamin protein alması çok önemli. Lösemi kan kanseri demek bu yüzden de et çok önemli. Bağışların gerçekten çok önemi büyük’’ dedi.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fayda Topluluğu Başkanı Şule Alican, ‘’Çanakkale Fayda Topluluğu’na başkanlık yapıyorum. Çevre mühendisliği okuyorum. 4 yıldır kurucu üyelerindenim. LÖSEV Fayda Ekibinin Çanakkale’de kurulmasına yardımcı oldum. Etkinliklerimize devam ediyoruz. Okul döneminde ekibimiz büyük. Çok yardımcı oluyorlar. Maalesef okullar kapalı olduğu için şu dönemde biraz daha kısıtlayıcı durumumuz ama Bursa’dan gelen ekibimizle güzel bir iş çıkaracağımızı düşünüyoruz. Çanakkale halkı bu konuda duyarlı. Kurban bayramı bağışları lösemili ve kanser hastalarımız için çok önemli’’ dedi.
‘Her kurban Lösemili çocuklara can’ sloganı ile pankart açan gönüllüler kordonda 2 saat boyunca kurban bağışı bilgilendirme ve bilinçlendirme saha çalışması gerçekleştirdi. Saha çalışmalarında bölgedeki esnaf ile vatandaşlara kurban bağışı ile ilgili bülten dağıtıldı.
 
İbrahim Akın Kazancı