Çanakkale’de, bir evin bahçesinde kaybolan 4 yaşındaki otizmli çocuk; polis, AFAD, AKUT ve itfaiye ekiplerini harekete geçirdi. Mahalle sakinleriyle birlikte geniş çaplı bir arama yapıldı. Küçük çocuk, 5 buçuk saat sonra cep telefonu ışığıyla arabaların içine bakan bir vatandaş tarafından ön koltukta uyurken bulundu.

4 yaşındaki otizimli Miran Adıgüzel önceki gün Esenler Mahallesi’nde bulunan sitenin bahçesinde oynarken kayboldu. Miran’ı bulmak için ilk olarak ailesi ve site sakinleri arama başlatırken havanın kararması ile birlikte Emniyet Müdürlüğü AFAD,A KUT, Çanakkale belediyesi zabıta ekipleri ile vatandaşlar hery erde minik Miran’ı aradı. Aramalara termal kameralı dron ve kokuya duyarlı köpeklerde kullanıldı. Ancak Miran bir türlü bulunamadı. Miran’ın kaybolmadığı  Minik Miran’ın kayıp olduğu 5 saatin  sonra anlaşıldı. Sitenin otoparkındaki 17 ABK 342 plakalı arabanın ön koltuğuna binen Miran’ın kayıp olduğu saatlerde burada uyuduğu ortaya çıktı. Haber büyük bir sevinç yaşatırken minik miran ambulans ile sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

MİNİK MİRAN’I BULABİLMEK İÇİN GENİŞ ÇAPLI ARAMA BAŞLATILDI
Çanakkale’ de önceki akşam hareketli saatler yaşandı. Polis telsizlerinden 4 yaşında bir otizimli çocuğun kaybolduğu ve çocuğun ayakkabılarının da olmadığı anonsu geçti. Bu anonsun ardından  Esenler Mahallesi’nde Elmaskent  sitesinin bahçesinde oynayan otizmli 4 yaşındaki Miran Adıgüzel’in annesinin bir anlık dalgınlığından faydalanarak kaybolduğu bilgisine ulaşıldı. Minik Miran’ın öğle saatlerinde kaybolduğu öğrenilirken arama çalışmaları da ailesi ve komşuları tarafından gerçekleştirildi. Ancak havanın kararması ile birlikte Miran’a bir an önce ulaşmak için Emniyet kuvvetleri, Çanakkale Belediyesi Zabıta Ekipleri, Çanakkale AFAD ekipleri, Çanakkale Akut ekipleri ve vatandaşlar tarafından yoğun arama çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmaları konusunda bilgi almak üzere Elmas kent sitesine gelen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay hem Miran’ın Babası Abit Adıgüzel’den bilgi aldılar hem de arama çalışmalarını takip ettiler. Adıgüzel çifti ve yakınları ile mahalle sakinleri, zabıta ekipleri, polis, AFAD, AKUT ve itfaiye ekipleri ile birlikte kayıp Miran’ı aramaya çalışmaları devam ederken Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Çanakkale Emniyet Müdürü Faruk Karaduman da olay yerine gelerek, çalışmaları takip etti. AK Parti İl Başkanı Naim Makas ve Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’ te olay yerinde arama çalışmalarını takip ettiler.

TERMAL KAMERALI DRON VE ARAMA KÖPEKLERİ DE ARAMALARA KATILDI
Tüm ekipler minik Miranı aramaya devam ederken saatler geçtikçe hava karardı ve endişe de arttı. Havanın kararması ile beraber minik Miran’ı bulabilmek için polis ekipleri  termal kameralı drone ile arama çalışmalara havadan’ da devam etti. minik miranı arama çalışmalarında site çevresinde ve siteye yakın 60 metrelik yol bölgesinde bulunan  ve Yapımı devam eden inşaat, bahçe ve ev bodrumları tek tek arandı. Arama çalışmalarına kokuya duyarlı iz takip köpeği de katıldı.

OTOMOBİLDE UYURKEN BULUNDU
Saatler ilerledikçe endişede büyürken minik Miran’dan 5 saat sonra  müjdeli haber geldi. Kayıp olan Minik Miran aslında Elmas Kent sitesinden hiç ayrılmamıştı. Annesinin dalgınlığından yararlanan minik Miran sitenin otoparkına giderek burada kapıları kilitli olmayan 17 ABK 342 plakalı otomobile binmişti. Otomobilde uyuyan Miran için büyük bir arama çalışması başlatılırken miran ise arabada uyuyordu. Otomobilde uyuyan minik Miran, Arama çalışmalarına katılan beyaz eşya servisi yetkilisi Şaban Erbaş isimli bir vatandaş tarafından bulundu. Şaban Erbaş, sitenin otoparkında bulunan arabaları tek tek cep telefonu ışığıyla aramaya başladığını ifade etti. 17 ABK 342 plakalı otomobilin koltuğunda bulunan Miran’ın uyuyakaldığı belirtildi. Mahalle sakinleri alkış ve ıslıklarla sevinç gösterisinde bulundu. Miran Adıgüzel anne ve babasıyla birlikte ambulansla bindirilerek sağlık kontrolü amacıyla Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Ogün İNAL