Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fizik Bölümü Genel Fizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çavuş aşılama konusunda kararsız davrananlara sert çıktı.
 
Aşılama hızının yavaşladığını ve bu durumun Pandemi sürecinde verilen mücadeleye gölge düşüreceğini vurgulayan Prof.Dr. Hüseyin Çavuş, “Bir tespitte bulunmak istiyorum. Sağlık bakanlığı sistemindeki sürekli güncellenen verilere bakıldığında iki günde (48 saatte) toplam yapılan aşı miktarı 1.300.000, günde 650bin. Yavaşlamış. Aşı konusunda bir direniş, bir karşı çıkış veya bir erteleme var gibi.  Bu tip düşünenler acaba lisede Biyoloji dersi aldılar mı? Aldılarsa hangi notla geçtiler. Genetik bilgileri ne kadar? Pandemi, Epidemiyoloji bilgileri var mı? Varsa beni aydınlatabilirler mi?” dedi. Çavuş, “Pandemi’den kurtulma yöntemi, toplumsal bağışıklık oluşturmaktır. Sizlerin bu direnişi, bu karşı çıkışı veya ertelemesi bu bağışıklığı baltalamakta. Gidin aşınızı olun” dedi.
 
“PANDEMİ’DEN KURTULMA YÖNTEMİ, TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK OLUŞTURMAKTIR”
“Bir Fizik Profesörü olarak ben bilim insanlarını dinliyorum” diyen Çavuş, “ Bakınız, bu Pandemi’den kurtulma yöntemi, toplumsal bağışıklık oluşturmaktır. Sizlerin bu direnişi, bu karşı çıkışı veya ertelemesi bu bağışıklığı baltalamakta. Gidin aşınızı olun. Ya da toplum içine karışmayın, bana insan hakkı falan filan demeyin sert konuşurum. Aşılanan insanda virüsün etkinliğinin azaldığı bilinen bir durum iken ki toplumsal bağışıklık böyle sağlanıyor, siz nasıl böyle bir direnme, karşı koyma veya erteleme yapabiliyorsunuz? Adam fırıncı, adam manav, adam temizlik personeli, diyor ki: Hocam çip takıp genetik kopyamızı çıkarıyorlarmış. Neden onlar da fırıncı, manav veya temizlik personeli yok mu? Sen işyerinde atomu parçalıyorsun da Biz mi bilmiyoruz?  Gidin aşınızı olun. Ben aşımı oldum. İkinci doz randevumu da aldım” ifadelerini kullandı.
 
Mine Tarım