Çanakkale Belediyesi'nde, önceki yıl iddiaya göre; bir müdürün adına kargo ile rüşvet gönderildi. Hakim karşısına çıkan  müdür için savcı beraat istedi, müdür mahkeme kararı ile beraat etti, kendisini vekille temsil etmesinden dolayı doğan vekâlet ücreti de  iade edildi.

Çanakkale Belediyesi' nde, önceki yıl iddiaya göre; bir müdürün adına kargo ile rüşvet gönderildi.  Rüşvet olarak değerlendirildiği öğrenilen, paketten çıkan banknotlar, paketi açtırdığı ileri sürülen dönemin Belediye Başkan yardımcısı tarafından tutanak altına alındı. Müdürün hakkında rüşvet suçu ile açılan dava sonuçlandı. Görevi kötüye kullanma ve rüşvet suçu ile açılan dava da savcı beraat istedi, hâkim kararı vererek davayı sonuçlandırdı.

“GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ”
Rüşvet iddialarının hedefine konan ve adli sürecin ardından aklanan Müdür için hâkim şu kararı verdi: “Her ne kadar sanık hakkında icbar suretiyle irtikâp suçundan cezalandırılması istemiyle mahkememize kamu davası açılmış ise de: atılı suçun oluşmadığından beraatine, Sanık kendisi vekille temsil ettiğinden karar tarihinde yürürlükte bulunan avukatlık asgari ücret tarifesine göre belirlenen vekalet ücretinin hazineden alınarak sanığa verilmesine, Yapılan yargılama giderlerinin kamu üzerinde bırakılmasına”
 
Mine Tarım