Ezine'de çöplük alanda bir tankerin içerisinde sıcak zifte bulanan sokak hayvanlarını, olayı gören duyarlı bir vatandaş ve Çanakkale Morpati Derneği gönüllüleri kurtardı.

Mehpare Uğur, Bahadır Uğur ve Mehmet Demir isimli hayvan dostları,  zifte bulanan ve hareket kabiliyeti kısıtlandığı için çok korkan sokak canlarını güçlükle ve büyük bir üzüntü ile kurtararak zabıta ekiplerine haber verdi.  Ekipler tarafından kliniğe getirilen hayvanlar korku hallerini uzun süre üstlerinden atamadı.

Çanakkale Morpati Derneği'nden yapılan açıklamada "Olay Ezine çöplüğünde meydana geldi.  2 gün önce yine bir gönüllü ziftten bir çocuk çıkardı. Belediyeye bilgi verildi, ziftin kapatılması talep edildi. Belediye ekipleri üstüne sadece toprak atıp gitmişler çok az miktarda. Hava sıcaklığı ile zift tekrar toprak üstüne çıkmış. Yavru köpekler zifte saplanıp kalmışlar. Gönüllüler tekrar gidip yapışmış olan çocukları çıkarıp Ezine zabıtası aracıyla kliniğe getirdiler. Belediye başkanı konu ile ilgileneceğini belirtti. Umarım dediğini yapar" ifadelerine yer verildi.
 
Elim verici olayda görgü tanığı olan 3 köpeğin zifte battığını, zifte batan 2 köpeğin hayatını kaybettiğini, görgü tanıdığı vatandaşın olayı öğrenir öğrenmez olaya müdahale ettiği, ve belediye ile irtibata geçtiğini söyledi. İlk olan olaydan sonra 2 köpeğin daha zifte düştüğü ama belediyenin daha sonra zift dolu alana gerekli müdahaleyi yaptığını söyleyen hayvan sever görgü tanığı, belediyeni gerekli çalışmaları geçte olsa yapmasından mutlu olduğunu söyledi.

İbrahim Akın Kazancı