Marmara denizinde uzun süredir etkisini devam ettiren müsilaj yüzünden denize girmek çok güç hale geliyor. Çanakkale'deki müsilaj’dan dolayı da Gökçeada ve Bozcaada'ya giden Çanakkaleli tatilciler, Cumartesi günü gördükleri manzara karşısında şaşkına döndü. Müsilaj’ın yer yer Gökçeada ve Bozcaada'da görülmesi vatandaşları hatta martıları dahi şaşırttı.
 
Adalılar normalde olmadığını söylerken o gün azda olsa gördüklerine umarım daha artmaz diyen adalılar, merakla eğer buraya da gelirse nerede denize girecek bu insanlar dedi. Sadece insanlar değil balıklar ve martılarında rahatsız olduğu müsilajın Çanakkale'nin adalarında gelecekte nasıl görüleceği merak konusu oldu.


Marmara denizinde uzun süredir etkisini sürdüren deniz salyası olarak bilinen müsilaj, akıntılar ve rüzgârında etkisiyle Çanakkale boğazından çıkarak Gökçeada ve Bozcaada'ya kadar görülmeye başladı.
İki Adada da yer yer görülen müsilaj dalgaların ve rüzgârın etkisiyle yoğunluk alanına göre birçok yerde etkisini göstermeye başladı. Çanakkale merkezde Kepeze, Güzelyalı ve Dardanos'ta görülen müsilaj yüzünden denize giremeyen bir çok vatandaş, Kuzey Ege’nin turizm merkezi olarak bilinen, sanatçıların, pek çok ada sevdalısının uğrak yeri olan Bozcaada ilçesinde gitti orada da görülen müsilaj, Bozcaada feribot iskelesi yanındaki balıkçı barınağının içerisinde cumartesi lodosun da etkisiyle dolmaya başlayan müsilaj, beyaz ve yapışkan tabakasıyla kötü bir görüntü oluşturdu.

NEREDEN DENİZE GİRECEK BU İNSANLAR
Adaya gelir gelmez bu manzara gören turistler şaşkınlığını gizleyemezken, Kuzey Ege'nin diğer adası Gökçeada'da Aydıncık plajında Cumartesi günü azda olsa görüldü. Adalılar normalde olmadığını söylerken o gün azda olsa gördüklerine umarım daha artmaz diyen adalılar, merakla eğer buraya da gelirse nerede denize girecek bu insanlar dedi. Sadece insanlar değil balıklar ve martılarında rahatsız olduğu müsilajın Çanakkale'nin adalarında gelecekte nasıl görüleceği merak konusu oldu.

Bozcaadalılar, havanın poyraz estiği günlerde Çanakkale Boğazı’ndan Kuzey Ege’ye doğru akan müsilajın adayı teğet geçerek, Yunan sularına doğru ilerlediğini belirtti. Ancak lodosun etkisiyle geri gelen müsilajın balıkçı barınağı ile limanın içerisine dolduğuna dikkat çeken adalılar, başlayan turizm sezonunun olumsuz etkilenmemesi için rüzgarın yönünün poyraza dönsün diye dua ediyor

İbrahim Akın Kazancı
Foto: DHA