CHP Edirne'de düzenlenen Trakya Bölge Toplantısında, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli Örgütleri ile bir araya geldi. CHP sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcıları, Muharrem Erkek, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve çok sayıda milletvekilinin katıldığı toplantıya, Çanakkale'den de birçok CHP'li katıldı.
 
CHP Edirne'de düzenlenen Trakya Bölge Toplantısında Çanakkale, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli Örgütleri ile bir araya geldiler. CHP sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcıları, Muharrem Erkek ,ve Oğuz Kaan Salıcı’nın yanı sıra çok sayıda milletvekilinin katıldığı toplantıya, Çanakkale'den de bir çok CHP'li siyasi katıldı.

Çanakkale'den Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ve Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Ayvacık ilçe başkanı Emre Öz, Merkez ilçe başkanı Ali Uyanıkta katıldı. CHP Edirne il Başkanı’nın konuşmasındasın sonra kürsüye çıkan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak; ‘’Bu sistemi mutlaka ve mutlaka değiştireceğiz" dedi.

Öztrak konuşmasında şu ifadeleri kullandı: ‘Bugün bölgemizde Tekirdağ kapaklıdan askeri görevini Mardin Nusaybin’de yapmakta olan piyade er Rıdvan Sağdıç'ı kaybettik. Şehidimize Allahtan rahmet diliyorum. Geçtiğimiz günlerde ekonomi masası olarak Doğu ve Güneydoğu illerindeydik, Bitlis, Muş Siirtt'e, Türkiye'mizin dört bir yanından büyük sıkıntılar var, milletimiz feryat ediyor yoksulluk yolsuzluk, umutsuzluk aldı başını gidiyor. Milletin sorunlarına çözüm bulması gerekenler felç olmuş. Hükümet mefluç, devlet büyük bir krizde, ucube tek adam ve vesayet rejimi ile yasama yürütme yargı erklerinin hepsi saraya bağlanmış, denetleyici düzenleyici kurumlar fiilen ortadan kaldırılmış devleti kemiren parazitler bu elverişli ortamda hızla harekete geçiriyorlar. Milyonluk arabalara binen hakim ve savcılar varsa, geceliği on binlerce liralık otellerde tatil yapanlar varsa bunlar da titizlikle soruşturulmalıdır. Bu milyonluk araçların sahibi hakim ve savcılar kimlermiş? Hakim ve savcıların dörtte birine bu suyun gözü nereden geliyormuş? Bunlar ortaya çıkarılmalıdır. Gereği de derhal yapılmalıdır. Şunu kimse unutmasın, sap döner, keser döner, gün gelir hesap döner. Bugün 'hesap vermeye zamanımız yok' diyenler, yarın sandıkta millete hesabı verirler. Biz ülkemizi '3 yeni' dediğimiz, 'yeni kurallar, yeni kurumlar ve yeni kadrolar' eliyle ve dört ayaklı bir stratejiyle ayağa kaldıracağız. Hukuk devletini, demokrasiyi ve kuvvetler ayrılığını yeniden ayağa kaldırmak, can ve mal güvenliğini sağlamak var. Biz yepyeni ve güçlendirilmiş bir parlamenter sistemle, dünyaya örnek bir demokrasiyle, Cumhuriyetimizi taçlandıracağız. Küresel pazarlarda yarışma gücümüzü, üretimimizi ve gelirimizi artıracak politikalar uygulayacağız. İşsizliği azaltacak, katma değeri artıracak, yepyeni bir büyüme anlayışını hayata geçireceğiz. Artan refah ve gelirin adil paylaşılması var. Büyümeden ve refahtan tüm vatandaşlarımız yararlanacak. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Aile destekleri sigortasıyla fakir fukarayı, garip gurebayı kucaklayacağız. ve stratejimizin dördüncü ayağında tüm bu yapıyı sürdürülebilir kılmak için çevresel, ekonomik ve mali sürdürülebilirliğe dikkat edeceğiz. Bu sistemi mutlaka ve mutlaka değiştireceğiz" dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de yol haritalarını belirlediklerini, ilk seçimde partilerini iktidara taşıyacaklarını söyledi. Seçilecek yeni cumhurbaşkanıyla, toplumsal uzlaşmayla yeni anayasa değişikliğini hazırlayacaklarını ve millete götüreceklerini anlatan Erkek, "Bu sistemi mutlaka ve mutlaka değiştireceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise Türkiye'nin yeni bir hikayeye ihtiyacı olduğunu aktararak refahı artıracak, ekonomiyi güçlendirecek, enflasyonu düşürecek, yatırımı artıracak, dış kaynak finansmanı ucuzlatacak, zenginleştirecek, hakça bölüştürecek, demokrasi çıtasını yükselteceklerin CHP kadroları olduğunu kaydetti.

İbrahim Akın Kazancı