Son dönemlerde artan altın fiyatlarının nerelere gideceği merak konusu olurken, geçtiğimiz gün altının gram fiyatı, güne son 6 ayın en yüksek seviyesi olan 519,5 lirayı gördü. Gram altın şu sıralar 518 liradan, çeyrek 849 lirayı, Cumhuriyet altını ise 3.459 liraları gördü.

Yatırımcılara önerilerde bulunan Bankacı ve Finans Uzmanı Karabay yükseliş ile ilgili önemli tüyolar verdi. Karabay, “Altın düzeyli olarak artmaya devam edecek, ihtiyacınız yoksa
bozdurmayın” dedi.


Altının fiyatları ONS bazında artmaya devam ederken dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişle beraber paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,8 artışla 516,5 liradan tamamladı. Yeni güne de yükselişle başlayan altının gram fiyatı, 9 Kasım 2020'den bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 519,5 lirayı gördü. Gram altın saat 11.50 itibarıyla 518 liradan işlem görüyor. Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,8 artışla 516,5 liradan tamamladı. Yeni güne de yükselişle başlayan altının gram fiyatı, 9 Kasım 2020'den bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 519,5 lirayı gördü. Gram altın saat 11.50 itibarıyla 518 liradan işlem gördü.

Bankacı ve Finans Uzmanı Ömer Karabay, ‘’Altın düzeyli olarak artmaya devam edecek, uzun vadede bu net ama altın neden artıyor diye sorarsanız bunun cevabı elbette döviz cinsinden kaynaklı artışlar yani ons hesapları, ONS değerleri artmaya başladıkça, yükselişin olacağını görmek güç değil, bu ons değerlerinin 2000’leri bulması bekleniyor. Türkiye’deki döviz dalgalanmalarını da hesaba katınca bunun bir süre daha devam edeceğini görmek gayet mümkün, peki ama yatırımcı bu süreçte ne yapmalı almak için eğer uzun sürede altın bozmayacaklarsa olabilir. Ama uzun süre değil kısa vadede ise almak yanlış, satmak için ise de aynısı geçerli eğer paraya ihtiyaçları varsa bozdurmalılar, ama uzun vadede ihtiyaçtan bozulmayacaksa o zaman yıl sonundaki rakamın bu rakamlardan fazla olacağı kesin aşikar gibi görünüyor. Benim önerim yatırım yaparken şimdi yatırım yapsam ne kadar süre bu paraya ihtiyaç duymam? diye bakılmalı o cevaba göre yatırımlara karar verilmeli’’ dedi.

ÇEYREK VE CUMHURİYET NE KADAR?
Aynı dakikalarda çeyrek altın 849 lira, cumhuriyet altını da 3.459 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise önceki kapanışın yüzde 0,4 üzerinde 1.906 dolar seviyesinden alıcı buluyor.
Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası ekonomilerdeki toparlanmaya ilişkin belirsizlikler ve enflasyon endişelerinin etkisiyle artan risk algısının altın fiyatlarını desteklediğini bildirdi. Teknik açıdan, ons altının 1.900 dolar üzerinde kalıcı olması halinde 1.920 ve 1.950 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini aktaran analistler, aşağı yönlü hareketlerde ise 1.870 ve 1.855 doların destek konumuna geldiğini belirtiyor.

Özel haber: İbrahim Akın Kazancı