Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin genel merkez binasının açılışını yaptı. İnce, genel başkan olarak ilk kez çıktığı kürsüde partisinin ilkelerini, hedeflerini ve yol haritasını açıkladı. Çanakkale’den Kurucular Kurulu Üyesi ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi  Akademisyen Muharrem Yıldız kurulan partileri hakkında İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran Yalova eski milletvekili ve geçtiğimiz dönemki CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinin genel merkez binası önünde küçük bir açık hava mitingi ile partisini tanıttı. İlk yapılan parti içi seçimde Muharrem İnce Genel Başkan, Gaye Usluer Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü, Hakkı Akalın Genel Sekreter, Hüseyin Avni Aksoy Genel Başkan Yardımcısı, Mehmet Ali Çelebi Genel Başkan Yardımcısı ve Parlamento Sözcüsü seçildi. Çanakkale'den de Kurucular Kurulu arasında yer alan Muharrem yıldız, Memleket Partisi Çanakkale İl Başkanı Hülya Dağhan ve Çanakkaleli Turizmci Hüseyin Baraner de partinin açılışı için ziyarette hazır bulundular.

Memleket Hareketi Kurucular Kurulu üyesi olan Akademisyen Muharrem Yıldız partisinin işleyişi ve siyaset tarzı hakkında gazetemize özel değerlendirmelerde bulundu. Kimsenin tek bir elden tek bir adam yönetimiyle partiyi yönetemeyeceğini ismi gibi memleketin sesi olacaklarını söyleyen Yıldız, “Zaten hem parti, hem bizim için memleketin sesi olmaktan başka bir şans da yok” dedi.

“TOPLUMUN BİZZAT KENDİSİNİ DİNLEYECEK ONLARIN SESİ OLACAĞIZ”
Sözlerinin devamında partilerinin zihin kodları hakkında da bilgi veren Yıldız, ‘’Biz öncelikle siyaset yaparken sorunları dinleyeceğiz, sonra evet anlıyorum demeyeceğiz, çözüm önerilerini de alacağız, üstüne birlikte çözüm üreteceğiz diğer partilerden bizi ayıran en temel problemleri ortadan kaldıracak olan toplumun bizzat kendisini dinleyecek onların sesi olacağız, fabrikada işçiye, tarlara üreticiye, bakkala küçük esnafa toplumun en küçük parçasına eğileceğiz, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunların ancak bu yöntemle çözüleceğine inanıyoruz, Memleket Partisi ülkenin içinde demokrasi, adalet sorununa elbette eğileceğiz. Ama bunların yakıcı sonuçlarını vurgulayacak, iktidarın ülkeyi getirdiği durumu milletin önüne taşıyacağız, sahte gündemleri değil, memleketin gündemini söyleyeceğiz. Aş diyeceğiz, iş diyeceğiz. Akılla bilimle çözüm önerileri bulacağız’’ ifadelerini kullandı.

Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı