İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener T.B.M.M’de Grup Toplantısında yaptığı konuşmada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için, “Bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu” ifadesini kullanmıştı. Akşener’in bu ifadesi büyük tepki çekmiş AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas da  yazılı açıklama yapmıştı. Bu ağır eleştiriler ile dolu açıklamaya İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, “Sayın Makas’a ‘kişi kendinden bilir işi’ diyerek bir açıklama yaparken durup bir düşünmeye davet ediyoruz” dedi.

“BU BENZETME SİYASİ AHLAKA VE İNSANLIĞA SIĞMAZ”
İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener T.B.M.M’de İYİ Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Gözümüzün önünde insanlık dramı yaşanıyor. Siviller, kadınlar ve çocuklar insafsızca katlediliyor. Mart ayında, İsrail’de seçimler yapıldı ve oluşan tablo, İsrail’in en uzun süreli başbakanı Netanyahu’ nun yeni hükümet kurmasına imkân vermedi. Bu gelişmeler üzerine bir anlamda Sayın Erdoğan’ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kast etmekten geri durmadı. Dün kürsüden insanlık nutukları atan Sayın Erdoğan, Çin mezalimine karşı Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için ağzını bile açamamıştı. Kürsüden sallamayı liderlik sananların devri artık bitiyor. Milletimiz, televizyonlarda estirilen hamaset rüzgarlarına artık inanmıyor” İfadelerine yer vermiş İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in bu açıklaması AK Parti kanadından eleştirilere neden olmuştu. Bu eleştirilerin biri de AK Parti İl Başkanı Naim Makas’tan gelmiş, Makas İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener’i ağır bir şekilde eleştirdiği açıklamasında, “Sayın Akşener’in bu söylemi, Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Siyasi hayatının tamamını Filistin davasına, katil İsrail devleti ile mücadeleye adamış, bu uğurda büyük bedeller ödemeyi göze almış Sayın Cumhurbaşkanımıza sırf siyasi rant uğruna böyle bir benzetmede bulunmak en hafif tabiriyle vicdansızlıktır” dedi.

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa gibi kutsal bir mesele ile Filistin’de yaşanan insanlık dramının siyasete alet edilmesinin hiçbir insani değerle bağdaşmadığını vurgulayan Başkan Makas, “Katil İsrail devleti, dünyanın gözü önünde kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden Müslüman kardeşlerimizi katlediyor. Evlerini bombalıyor. Hayallerini, geleceklerini elinden alıyor.  Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar bu katliama karşı ayağa kalkmışken, Sayın Akşener adeta İsrail’in değirmenine su taşır gibi, Filistin’deki katliamın sona ermesi için günlerdir diplomasi trafiği yapıp, gecesini gündüzüne katan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı, katil İsrail’in eli kanlı başbakanı Binyamin Netanyahu’ ya benzetme cüretini gösteriyor. Sayın Akşener’in bu davranışı, ne siyasi ahlaka, ne de insanlığa sığar!” diye konuştu. Başkan Makas, Meral Akşener’in lafa gelince milliyetçilikten dem vurduğunu ancak iş icraata gelince ülkenin milli manevi değerlerini adeta ayaklar altına alıp, gizli ittifak ortağı HDP’ ye şirin görünmek adına tam tersi bir istikamete yöneldiğini vurgulayarak şöyle konuştu. “Esasında sayın Akşener’in bu söylemi, bir insanın siyasi rant ve koltuk uğruna nelerden vazgeçebileceğini gösteriyor. Milliyetçi olmak, Türk-İslam davasına sahip çıkmayı gerektirir. Gelinen noktada üzülerek görüyoruz ki, sayın Akşener PKK’nın siyasi uzantısı ve gizli ittifak ortağı HDP’ yi kaybetmemek için bu prensiplerinden çoktan vazgeçmiş. İnanıyorum ki İYİ Parti’li kardeşlerimiz günü geldiğinde sandıkta bunun hesabını mutlaka soracaktır.” ifadelerine yer vermişti.
  
YILDIZLAR’DAN “KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ“ ÇIKIŞI
Makas’ın bu açıklamasına İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar’dan jet cevap geldi.  Yıldızlar açıklamasında, “19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik Bayramı törenlerine katılmak yerine tüm teşkilatları ile milletvekili karşılamaya giden, Doğu Türkistan da ki soydaşlarımızın namusu, canı, ırzı için ağzını bıçak açmayan, Filistin de çocuklar ölürken hala ülke sınırlarında İsrail’i koruyan Kürecik Radar Üssünü kapatmayan kapatamayanların  milliyetçilikten bahsetmelerini komik buluyoruz. Biz hiç aynı masaya oturmadık ama Habur Oslo Dolmabahçe rezaletlerini, megri megri çekilirken ki göz yaşlarınızı, oy uğruna kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı devletin televizyonuna çıkardığınız o günleri de biz unutmadık Sayın Makas. O sebep ile kişi kendinden bilir işi diyerek bir açıklama yaparken durup bir düşünmeye davet ediyoruz. Vicdandan bahseden sizlere asıl vicdanın evinde aş pişmeyip borcunu ödeyemeyen işçinin, kapısına kilit vurup intihar eden esnafın, uç kuruş emekli maaşı ile ay sonunu getiremeyen emekli vatandaşının halini düşünmek olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Sayın Makas, ülkenin çalkalandığı, iktidar partisinin ise konu ile ilgili suspus olduğu şu günlerde böyle gereksiz ve gündem değiştirme çabalarınız faydasızdır. Kirli, karmaşık ve yasal olmayan ilişkilerin ortaya döküldüğü şu günlerde sağduyulu olup, memleket için çözüm üretmenizi tavsiye ederiz. Şayet ülkenin gündeminden bihaber iseniz sizlere Youtube ve Twitter’ı açıp, gündemdekiler başlıklarını incelemeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ogün İnal