Tam kapanmada İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelgenin ardından her ilin kendi İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği içki satışına imza attığı gerekçesiyle eleştirilen ve imzasını geri çeken Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın kararının nöbetçi döviz bürolarını zor durumda bıraktığını belirten Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu eleştiride bulundu. Semizoğlu, “Neden imzanızı geri çektiniz? Geri çektiğiniz kararda tam ve sürekli kapanma sürecinde nöbetçi döviz bürosu kararı maddesi de vardı” dedi.

Tam kapanma sürecinde alınan kısıtlama kararlarında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da imzası vardı. İmza Gökhan’ın Kordon Boyu’nda bulunan evine gidilerek alınmıştı. Kararda tam ve sürekli kapanma süreci boyunca alkol satışının yasak olduğu maddesi de vardı. Bu madde olduğu halde Çanakkale Belediye Başkanının kararı imzalaması büyük tepki çekmişti.

Gökhan imzaladığı kararın maddelerini incelediğinde bu maddeler arasında alkol satışının yasak olduğu maddesini de gördü. Bunun üzerine Gökhan yazılı bir açıklama yaprak dilekçe ile karardan imzasını geri çektiğini duyurdu. Gökhan dilekçesinde, gece vakti kapısına gelen bir görevli tarafından kararın imzalatıldığını, kararı incelemediğini, okumadığını bu nedenle imzaladığını açıkladı. Ancak bu seferde Çanakkale belediye Başkan Ülgür Gökhan “Bir belediye başkanı neden bir kararı incelemeden altına imza atar?” eleştirilerine maruz kaldı. Bir açıklama da ÇTSO’dan geldi. Semizoğlu, “Neden imzanızı geri çektiniz, geri çektiğiniz kararda tam ve sürekli kapanma sürecinde nöbetçi döviz bürosu kararı maddesi de vardı” dedi.

Semizoğlu yazılı yaptığı yazılı açıklamada,  “Uzun yıllar ticaret yapmış bir ismin olarak Çanakkale Belediye Başkanının karardan imzasını çekmesi bizleri üzmüş, kararı okumadan imzaladım açıklaması ise düşündürmüştür” ifadelerine yer verdi. Semizoğlu yazılı açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Tam kapanma sürecinde döviz bürolarının nöbet şeklinde açık olması konusunda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilettiğimiz talep uygun bulunarak  İl Hıfzısıhha Kurulunun  30.04.2021 tarih ve 4/L no’lu kararı ile gerekli izin ve odamıza bu konuda görev verilmiştir. Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’ı  bu karardan 3 gün sonra  karardan imzasını çektiği yönündeki açıklaması camiamızı üzmüştür. Uzun yıllar ticaretle uğraşmış, odamız yönetiminde görev almış ve 20 yıldır belediye başkanlığı yapan Sayın Gökhan’ın, “Okumadan imzaladım” şeklinde yaptığı bu açıklama bizleri  ayrıca düşündürmüştür de. Tapu, noter ve bankaların çalışmasına izin verildiği bir süreçte döviz bürolarının kapalı olmasının haksız rekabete yol açacağı düşünülerek ve ilimizde bulunan toplam sadece iki döviz bürosundan nöbet sistemi ile birinin açık olması talebimiz ile ilgili kararın neresini yersiz buldunuz ya da ne sakınca gördünüz Sayın Gökhan? Esnafı, tüccarı, sanayicisiyle iş alemi, halk ve yöneticiler bir bütündür. Tek başına hiç biri bir anlam ifade etmez. Ülke olarak 14 aydır yaşadığımız bu zorlu süreçte,  güven ile tesis edilmiş kurumlardaki yöneticilerin sorumlulukları daha da artmıştır. Attığımız imzalar kadar atmadığımız imzalardan ya da geri çektiğimiz imzalardan da sorumluyuz. Temsil makamları ciddiyet gerektirir. Ümit ediyorum ki; bundan sonra temsilen bulunduğumuz kurumlarda alınacak kararlara, verilecek izinlere bu sorumluluk ve hassasiyetle bakarak,  toplum sağlığı ve refahını düşünerek ve tabi önce okuyarak imza atarsınız” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi