Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir tam kapanma kararını ve bir yılı aşkın süredir tam randımanlı çalışamadığı için gelir kaybına uğrayan esnafın durumunu değerlendirdi.
 
Pandemi sürecinin tüm esnaf kesimi gibi şoför esnafını da olumsuz etkilediğini belirten Başkan Mehmet Ali Demir İşte Çanakkale Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede Pandemi’nin etkisinin  sonuçlarının ülke çapında ağır olduğunu belirterek, “17 gün uzun ve sıkıntılı bir süreç. Bazı yerler açık, bazıları kapalı. Millet de yasak yokmuş gibi tatile gitme düşüncesinde, inşallah sonu hayırlı olur” dedi.
 
“DESTEKLER HİÇ YOKTAN İYİDİR”
 
Esnaf ve sanatkarlara verilen aylık 1000 lira gelir desteği ile 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresinin bir ay daha uzatıldığını, TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırılan kredilerin taksit ödemelerinin 1 Temmuz 2021'e kadar ertelendiğini, bu desteğin mikro anlamda hiç yoktan iyi olduğunu belirten Mehmet Ali Demir, esnafın asıl beklentisinin KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programını ve mikro işletmeler belirlenen 30 bin, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak destek olduğunu söyledi. Demir, “KOSGEB’in bu kredisi herkese çıkmıyor, ben de başvuruda bulunmuştum, bana da çıkmadı. Şartlar belli. Ama bir yılı aşkın zamandır yarım yamalak çalışan esnafımızın, mesela servisçi esnafımızın bu krediyi alması önemli. Küçük esnafın beklediği bu” dedi.    
 
Demir, “Öte yandan çek ve senetlerle ilgili önemli bir düzenlemenin Mecliste uzlaşmayla görüşüldüğü, İş sözleşmelerinin fesih yasağının 30 Hazirana uzatılması, Kısa çalışma ödeneğinin süresinin Nisan başından Haziran sonuna kadar uzatılması gibi destek paketlerinin hayata geçirileceği duyuruldu.  Düzenlemeler resmi gazetede yayımlandıktan sonra, ayrıca içeriği hakkında tüm esnaf ve sanatkarlarımıza bilgi verilecektir” ifadelerini kullandı.
 
Özel Haber: Mine Tarım