Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti, ABD'nin, 1. Dünya Savaşında  'Ermeni Tehciri' ne soykırım demesine tepki gösterdi. ÇGC Başkanı Hafize Akıncı Joe Biden’a, “Kendi ülkenin tarihinle yüzleş, asıl soykırımcıyı gör” dedi.

'Sözde Ermeni Soykırımı' yapıldığını ve Ermeni tehcirini soykırım olarak kabul ettiklerini açıklayan ABD Başkanı Joe Biden'a, ABD'nin tarihe geçen soy kırımlarını hatırlatarak yanıt veren ÇGC Başkanı Hafize Akıncı; "Geçmişindeki kara lekeleri görmezden gelenler, soykırımın alasını gerçekleştirenler, dünya tarihine geçmişlerdir. Neden oldukları utanç verici soy kırımları nedeniyle, ABD'yi tarih asla af etmeyecektir. Yapılan birçok araştırmada, ABD'nin yaptığı soy kırımlar tek tek sıralanmıştır. ABD dünya tarihine gerçekleştirdiği soy kırımlar ile geçmiştir. ABD'nin yaptığı soy kırımların en başında;   100 milyon Kızılderili’yi hunharca katletmeleri gelmektedir. Kızırderilileri Amerika Kıtasından kendi öz vatanlarından silip atan; 2.Dünya Savaşında Nagasaki ve Hiroşima'ya atom bombası atarak 350.000 sivili canlı canlı yakan ABD ve onun insanlığı hedef alan politikalarıdır. Hiroşima ve Nagasaki' de, binlerce insanı sakat bırakan; dünyadaki her zulümde imzası,  her terör örgütünde parmağı olan ABD’nin devlet başkanı iç siyasette puan toplamak adına,  1.Dünya Savaşındaki Ermeni tehcirine soykırım demiş. Halt etmiştir.  ÇGC olarak, ABD Başkanını kınıyoruz. Tüm dünya ABD zorbalığını ve tarih boyu yaptığı soykırımları, tüm ayrıntıları ile bilmekte ve her fırsatta hatırlatmaktadır. Biden, ülkesinin tarihine baktığında, asıl soykırımcıyı görecektir” ifadelerini kullandı.

ÇGC Başkanı, 250 yıllık tarihi yüzkarası olaylarla dolu olan ABD’nin zulüm ve soykırımlarının saymakla bitmediğini hatırlatıp, şöyle devam etti: "Birleşik Devletler, bağımsızlığını ilan etmeyi başardıktan sonra, topraklarını genişletmek amacıyla 1830 yılında çıkarılan 'Kızılderili Tehcir Yasası' ile bölgede yaşayan tüm yerlileri kendi topraklarından çıkarmıştır. ABD’nin resmi devlet politikası olan Kızılderili soykırımı, Nazi Almanyası’nda Yahudilere karşı uygulanan soykırımdan da büyük bir soykırımdır. ABD resmi makamları Kızılderili kellesi başına 5 dolar ödemiş ve bu tarihi kaynaklarda da geçmektedir. ABD’liler, 'Bu vahşi hayvanların yani Kızılderililerin tamamen imha edilmesi gerekiyor', ve ' En iyi yerli ölü yerlidir'  politikasıyla,  kıtayı binlerce yıldır üzerinde yaşayan yerli halkın elinden zorla almıştır. Tarihe geçen bir diğer gerçek; ABD'nin ilk biyolojik silahı, Kızılderililer üzerinde uygulamış olmasıdır. Dünya yüzeyinde,  en büyük soykırım suçlusu Amerika Birleşik Devletleri’dir. Uygarlıkların ve kültürlerin yıkımını gerçekleştiren olarak da isimlendiren, ABD'nin başkanını, yaptığı son açıklamaları nedeniyle kınıyor, ABD Başkanını, saymakla bitmez soy kırımlarını yazan, kendi tarihi ile yüzleşmeye davet ediyoruz."
 


Kaynak: Haber Merkezi