Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün açıklanan tam kapanma kararının sonrasında özellikle bankalar ve gıda ürünleri satan yerlerde yoğunluk gözlendi. 

Tam kapanmanın perşembe günü başlayacağının açıklaması üzerine gün içerisinde bankalar, marketler ve bazı esnalarda kısa süreli yoğunluklar yaşandı. Bankada sıra bekleyen vatandaşların nakit para ihtiyacından dolayı ve kısıtlama sürecince banka işlemi yapamayacağından dolayı da  yoğunluğun arttığı düşünülüyor. Marketlerde ve bazı esnaflarda da bu yoğunluğun perşembe günü akşam saatlerine kadar olabileceği tahmin ediliyor. 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sürecek olan tam kapanma döneminde ülke genelini kapsayacak şekilde gerçekleşecek.

TAM KAPANMA NEDİR?
Hemen her yerin uzunca bir süre boyunca kapalı tutulması gerekliliğini tanımlayan tam kapanma, bölgedeki tüm kurumların belirli bir süreliğine kapatıldığı ve insanların çok istisna haller dışında evinden çıkmasının yasaklandığı tedbirlerden birisidir. Peki, tam kapanmada nereler açık olur?

Üretim imalat, temizlik gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm işyerlerine ara verilecektir.

Yeme içme yerlerinde paket servislerine ara verilecek şartları uyan yerle bu hizmete devam edecektir. Anaokulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek tüm sınavlar ertelenecektir. İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlılarımız VEFA ekiplerinden destek isteyebileceklerdir.
 
Hasan Sami Er