Türkiye salgının başından beri en yüksek vaka sayısına ulaşırken, en riskli şehirlerin başında gelen Çanakkale’de salgın hızının önüne geçilemiyor.

Bakanlığın açıkladığı verilere göre, 100 bin kişide en çok koronavirüs vakası görülen illerden Çanakkale’de Fevzipaşa Mahallesi’nin en riskli bölgelerden biri olduğunu belirten Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Hacı Ramazan Işıldak mahalleleri dışarı çıkmamaları konusunda uyarmaya devam ediyor.

“EVLERDE 7-8 KİŞİ YAŞIYOR, HERKES SOKAKTA”
Muhtar Işıldak İşte Çanakkale Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede, “Mahallemizde şu an 40 kişide Koronavirüs vakası görüldü. Mahallemiz ne yazık ki gerek iç içe ve sıkışık yerleşim modeliyle, gerekse hanelerde yaşayan kişi sayısı çokluğu ile virüsün bulaşma ve yayılma koşullarına çok uygun bir görüntü arz ediyor. Bir evde en az 7-8 kişi yaşıyor, insanların çoğu evlerinin önünde, sokaklarda oturuyor etkileşim halindeler. Risk bu nedenle çok daha fazla,  bulaşma oranı yüzde yüz diyebiliriz. Mahallemizde esnaf da sürekli açık. Bu durumda kontrol altında tutmak zor, o yüzden herkes gereken hassasiyeti göstermek zorunda” dedi.       

“KARANTİNADA OLAN VATANDAŞLARIMIZ EVLERDEN ÇIKMASIN”
Salgının başından beri mahalle halkını sürekli tedbirlere uyulması konusunda uyaran Muhtar Hacı Ramazan Işıldak son uyarısında ise şu ifadelere yer verdi: “Çok kıymetli Fevzipaşa Mahallesi sakinleri mahallemizde ciddi anlamda Covid vakası var lütfen çok dikkat edelim. Sevdiklerimiz için kendimizi korumak zorundayız, kendimizi korursak sevdiklerimizi koruruz. Onun için kati şekilde tedbirlere uymak zorundayız. Karantina altında olup Covid hastası olan vatandaşlarımız lütfen evlerden çıkmayın, eviniz dışında tespit edersem size ulaşamazsak, sizi mahalle dışında yurtlara karantinaya aldırırım, olmadı komple mahalleyi karantinaya aldıracağım” ifadelerini kullandı.

Özel Haber: Mine Tarım