Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Metin Ümit Ural yazılı yaptığı basın açıklamasında eleştiri oklarını AK Partiye yöneltti. CHP’nin yerel hizmette derman belediyeciliği yaparken, AK Parti’nin belediyelerinin ise insan kaçakçılığı yaptığını ifade eden Ural, “Utanmaları yok” dedi.
 
Ural açıklamasında “Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde halkın gerçek gündemi olan yoksulluğu; mecliste, sokakta, köylerde yani Türkiye’mizin her yerinde kendisinin birinci gündemi olarak görmüştür. Görmekle kalmayıp haklı sorularını sorup, iktidar olunca nasıl çözeceğini de anlatmıştır ve yerel yönetimlerinin başarılı uygulamalarıyla da göstermiştir. Derman belediyeciliği dedik ve israfa değil milletin sorunlarına kaynak ayırdık. İktidar tarafından bütün engellemelere rağmen her yerde kaynak yaratıp, birçok projeyle işimizi yapıyoruz. Peki, bütün bunlar olurken AKP iktidarı ve yerel yönetimleri neyle uğraşıyorlar? CHP, işsizlik sorunumuz var diyor. AKP belediyeleri işsizlik sorununu Avrupa’ya kaçak yollarla insan kaçırarak çözmeye çalışıyor. Evet, inanılmaz bir rezalet ama utanmaları var mı? Hayır yok. Tersine pişkin pişkin anlatıyor belediye başkanları. Peki İçişleri Bakanlığı işlem yapıyor mu? Hayır yapmıyor.” dedi.


AK PARTİ 128 MİLYAR DOLAR NEREDE? SORUSUNUN CEVABINI VEREMİYOR
 
Ural hala ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusuna bir cevap verilmediğini, cevap olarak, ‘salgında harcandı’ gibi bir cevap geldiğini de hatırlatarak, “CHP, 128 milyar doları nasıl erittiniz? diyor. AKP’de her ağızdan ayrı ses çıkıyor. En tepeden parayı salgına harcadık cevabı geliyor, ekonomi bakanı “Artık döviz satışı yapmıyoruz” diyerek damada gönderme yapıyor, maliye bakanı 75 milyar dolar bankada gerisi millette diyor, merkez bankası başkanı döviz satışları usulsüz değildir diyerek paranın eridiğini kabul ediyor. Hanginize inanalım? İnanın yazarken yoruluyoruz ama iktidar yalanlardan yorulmuyor. Ama merak etmesinler artık milletimizin bu yalanlara karnı tok. CHP, devlet zor günde halkının yanında olduğunu hissettirmeli ve dünyada gelişmiş ülke standartlarını yakalamalı diyor. AKP, gerçekten de ülkemizi dünyada zirveye taşıyor. Ama maalesef esnafa, köylüye, geçim sıkıntısı çekene çare olmak yerine; bütün gücüyle lebalep kongreler yaparak, Corona vakalarındaki artışla krize zirve yaptırarak, dünyada zirveye taşıyor. Tabii bütün bunlar olurken, AKP’nin Çanakkale’deki yerel yöneticileri de ne yapsınlar, şimdi bu ciddi sorunlarla mı ilgilensinler? Cevabını veremedikleri rezaletleri mi anlatsınlar. Mecburen “Ya tutarsa” diyorlar ” dedi.
 
“CHP İKTİDARA GELDİĞİMİZDE BU ÜLKE DERİN BİR NEFES ALACAK”
 
Ural yazılı açıklamasını şu cümleler ile tamamladı “Daha önceden yaptığımız açıklamada suçlamalara cevap verdiğimiz için tekrar edip kamuoyunun değerli zamanını almayalım. Ancak bir konuyu da vurgulamadan geçmeyelim. Çanakkale; barışın, hoşgörünün, kardeşliğin ve insanca yaşamanın kentidir. Bu şehrin içinde siyaset yapan kişiler bu sorumlulukla konuşmalı ve çalışmalıdırlar. Ancak görüyoruz ki bir AKP yöneticisi, İl yöneticilerimizle ilgili konuşurken “nereli” olduğunu da belirtme gereği duyuyor.  Kafasından belli ki bir şeyler geçirmiş, belki birileri kulağına böyle yap diye üflemiş, sonuçta nereli olduğunu da söyleyeyim demiş. Kendisinin basit ve sığ bir yönetici, siyasetçi olduğunu bu açıklamasından net olarak anladık. Ama anlaşılan o ki, Çanakkale halkını da kendi gibi görüyor ki, bu siyasete prim verileceğini düşünüyor. Umarız bu seviyesiz siyaset anlayışını en kısa sürede terk edip, siyasi arenada CHP’nin karşısına çıkabilecek işlerle uğraşırlar. Kendisine bu zamanda insanların nereli olduğunu konuşmanın “ayıp” olduğunu anlatmayı kendi siyasi duruşumuza hakaret sayarız. Çanakkale sahipsiz değil diyenlerin, şehrin temiz su kaynaklarına siyanürle saldırılırken nerede olduğunu gördük. Kaz Dağları’nın her yerine maden ruhsatı verenler kimlerdir? Sizden ricamız siz sahip çıkmayın, çünkü beceremiyorsunuz, yönetemiyorsunuz ve zarar veriyorsunuz. İlk genel seçimde iktidara geldiğimizde bu ülke derin bir nefes alacak ve dünyada hak ettiği yere gelecek” dedi.