Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Vali Aktaş mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yıl buruk da olsa kutlamanın onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden kanını ve canını ortaya koyarak bağımsızlık mücadelesi veren Aziz Milletimiz, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla kendi idaresini eline almıştır.

Ülkemizin ve milletimizin her alanda gelişmesi ve milli egemenlik anlayışının sonsuza kadar yaşatılmasında önemli görevler üstlenecek ümidimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımıza verilen değerin ve önemin göstergesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ülkemiz ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bütün çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber Merkezi