Pandemide ciddi bir noktaya gelen Çanakkale, açıklanan haftalık verilerde vaka sayısı artışında Türkiye birincisi olmuştu. Bu durumu önlemek için bir çok tedbir gündeme geldi. Bu duruma engel  olmak için Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu 2 Mayıs’a kadar derneklerinin kapalı olduğunu duyurdu.

Sosyal medyada ADD Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu’nun kararını paylaşan Necmi Akyalçın şu ifadeleri kullandı:’’ Değerli Atatürkçüler Sevgili Çanakkaleliler, Bilindiği üzere ülkemizde ve özellikle Çanakkale'mizde yaşanan yeni tip korona virüs salgınının artması nedeniyle yönetim kurulu olarak aldığımız karar doğrultusunda derneğimiz 20 Nisan2021/ 02Mayıs 2021 tarihleri arasında kapalı olacaktır. Bu süreçte bizlere sosyal medya Facebook sayfamızdan, mail aracılığıyla ve telefonla ulaşabilirsiniz. Bu saygın örgütün hizmetinde derneğimiz 03 Mayıs 2021 gününden itibaren hafta ortası her gün 11:00/15:00 saatleri arası açıktır. Sağlıklı günlerde daha çok çalışmak, daha çok üretmek ve daha çok güçlenmek adına derneğimizi ziyaret etmeniz bizleri onurlandıracaktır. Hastalananlara şifa ve hepinize sağlıklı günler dileriz. ADD Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu’’ ifadeleri yer aldı.

CHP de sosyal medyada paylaştığı ilçelere gönderdiği bildiride Mayıs ayının 3’üne kadar Çanakkale teşkilatlarının kapalı kalması kararını verdi. CHP Çanakkale il başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan  açıklamada, ‘’Pandemi sürecinin Çanakkale İlimizde geldiği vahim durum nedeniyle İl Başkanlığı olarak il, ilçe ve belde örgütlerimizi 14 günlük kapatma kararı aldığımızı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım tüm siyasi partilerimize de örnek olur, hepimizin risklerini azaltır ve pandemi sürecine katkımız olur. Sağlık dolu günlerde görüşmek üzere.’’ açıklamasının yer aldığı paylaşımda paylaştığı dilekçede; ‘’Sağlık bakanlığının açıkladığı verilere göre Çanakkale’nin vaka sayısında ülke genelinde en yüksek il konuma gelmesi nedeniyle il, ilçe ve belde örgütlerimizin 03.05.2021 tarihine kadar kapalı tutulmasına ve aciliyet gerektiğinde çalışmalarımızın uzaktan erişim (online )üzerinden yapılmasına Bilgilerinizi rica ederim ‘’ ifadeleri yer aldı.

İbrahim Akın Kazancı