Çanakkale İl Genel Meclisi Meclis Başkanlığı seçimlerinde CHP’li Nejat Önder’ in AK Parti ve MHP’nin oyları ile İl Genel Meclisi Başkanı seçilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taktığı rozet ile AK Parti saflarına geçmesinin ardından CHP ve AK Parti arasında sular durulmuyor.

İki parti arasında AK Parti tarafından belediyedeki çalışma sistemine yönelik yapılan eleştiriler kıvılcımı yakarken, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’in, belediyeye Ali Uyanık’tan alınan dezenfektan alımı ile ilgili konuyu yeniden gündeme getirmesi polemiğin sürmesine neden oldu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile de ülke gündemine taşınan dezenfektan meselesi sonrası açıklama
yapan CHP İl Başkanlığı Ölçek’e, “Aynaya bak, Ruhsar Pekcan’ın kendi şirketinden bakanlığa 9 milyon liralık dezenfektan sattığı iddialarına cevap ver” denildi.

ÇANAKKALE’ DE AK PARTİ VE CHP’NİN BASIN AÇIKLAMASI SAVAŞI SÜRÜYOR
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek “CHP’nin Torpil Cennetti, Çanakkale Belediyesi“ başlığı ile yaptığı yazılı basın açıklamasında eleştiri oklarını Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’a yönelmişti. Ölçek yazılı açıklamasında, ‘’ Belediye değil, Ülgür Gökhan ve CHP’nin aile şirketi’’ diyerek ‘’ Çanakkale'nin esnafına, öz evlatlarına sahip çıkmayan Ülgür Gökhan. Ne liyakati, ne ehliyeti, ne hakkı, ne hakikati. Belediye halkın belediyesi değil, Ülgür Gökhan ve CHP'nin çiftliği. Çanakkale’de başka medikalci, eczacı kalmamış gibi, CHP Merkez ilçe başkanına doğrudan teminle dezenfektan. Çanakkale evladına değil, yandaş müteahhide sahip çıkıp, esnafa duyurmadan özel ihaleler. Belediyeden emekli ettiğin başkan yardımcısının oğlu İmar Müdürü, gelini Halkla ilişkiler Müdürü, Bayan Başkan Yardımcının rahmetli kardeşi hatta onun da eşi. Su kanal ve Arıtmanın karı koca Müdürleri. Gelir Müdürlüğü ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlerinin oğulları koltuklarını kapmış, CHP’li muhtarın karısı, kızı, oğlu belediyeye kapağı atmış, Tunceli li Çanakkale CHP İl Başkan yardımcısının karısı o da Belediye de, damadını ise Fen İşleri Müdürü yapmış. İsim isim saysak, yazsak sayfalar almaz.  Bu gölde sizin mayanız tutmaz. Gerçek yüzünüzü gören herkes sizlerden uzaklaşıyor, sizler il başkanınız ile kin ile siyaset, torpil ile icraat yapan çürümüş bir zihniyetin ürünlerisiniz. Oy devşirmek adına hain Apo ve PKK bayrakları altında nevruz ateşi yakacak kadar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden sapmış, kendi yol arkadaşlarını satmış Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmış ilkesiz bir duruşa, bozuk bir omurgaya sahipsiniz. Çanakkale halkı bunu asla unutmayacak, tarih ise sizleri asla affetmeyecek ama unutmayın ki bu kadim şehir ve burada yaşayan vatandaş sahipsiz değil, Çanakkale sahipsiz değil’ ifadelerine yer vermişti. Ölçek’in bu açıklamasına cevap gecikmedi. CHP il Başkanlığı Ölçe’ ye “Ölçek önce aynaya bak “ başlığı altında yapılan açıklama ile cevap verdi.

ÖLÇEK AYNAYA BAK
CHP Çanakkale İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamamada AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’ in açıklamasına “Sizinle aynı düşünüyoruz Sayın Ölçek” başlığı ile cevap verdi. Yapılan yazılı açıklamada,  “AKP Merkez İlçe Başkanı sayın Yıldıray Ölçek Çanakkale merkezde   yüzde 60 oy almış  partimiz ve belediye başkanımıza çamur atmaya çalışırken bazı gerçekleri de söylemek durumunda kalmış. Sayın ölçek açıklamasında, “Oy devşirmek adına hain Apo ve PKK bayrakları altında nevruz ateşi yakacak kadar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden sapmış, kendi yol arkadaşlarını satmış Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmış ilkesiz bir duruşa, bozuk bir omurgaya sahipsiniz.”Bu cümleyi yazarken aynaya bakmış ve aklına, İstanbul seçimleri kazanmaları için medet umdukları kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkarttıkları gelmiştir. Belki de aynı sebeple  İmralıya Öcalan’ın mektubunu almaya yolladıkları Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın açıklamalarını mırıldanmıştır” ifadelerine yer verildi.

“PEKCAN’IN KENDİ ŞİRKETİNDEN BAKANLIĞA 9 MİLYON TL’ LİK DEZANFEKTAN SATMASININ HESABINI VER”
CHP Çanakkale İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamanın devamında AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’in iddialarına cevapta verilen açıklamada şu cümlelere yer verildi: “Hızını alamayan Sayın Ölçek açıklamasına şöyle devam etmiş. “Çanakkale’de başka medikalci, eczacı kalmamış gibi, CHP Merkez ilçe başkanına doğrudan teminle dezenfektan. “Bu durum ile ilgili kullanabilecek tek tabir, “Kork korkmazdan, utan utanmazdandır.” Salgının ilk döneminde maske bile dağıtmaktan aciz iktidarınızın politikaları halk sağlığını tehlikeye sokmuştur. Piyasada dezenfektan ve maske bulmakta zorlanıldığı bir dönemde Merkez İlçe Başkanımız Sayın Ali Uyanık piyasa değeri 90 bin TL civarındaki dezanfantanı 30 bin TL ‘ye tedarik edip Çanakkale halkının kullanımına sunulmasında önemli bir inisiyatif almıştır.( Meraklısına not, üstünden bir sene geçmiş olmasına rağmen bu paranın tahsilatı yapılmamıştır) Sayın Ölçek bu durumu Ticaret Bakanı  Sayın Ruhsar Pekcan’ın kendi şirketinden bakanlığa 9 milyon liralık dezenfektan sattığı iddialarına cevap bulmak için kıvranırken yazdığını düşünüyoruz.

“BİZİM DAVAMIZ HİÇ BİR ÇOCUĞUN YATAĞA AÇ GİRMEME DAVASIDIR”
Açıklamanın son bölümünde ise şu cümlelere yer verildi: “Hızını alamayan Sayın Ölçek belediyemiz ile ilgilide “Belediye değil, Ülgür Gökhan ve CHP’nin aile şirketi’’ diyerek....” Yalan yanlış bilgiler ile insanları itham etmeye devam etmiş. Öncelikle kişi kendinden bilirmiş işi, Çanakkale Belediyesi ve Başkanı Sayın Ülgür Gökhan kamucu ve halkçı belediyeciliğin bölgemizdeki en  önemli temsilcileridir. Çanakkale belediyesini, parsel parsel sattığımız Ankara ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile karıştırmayın. Çanakkale belediyesi emekçileri sadece belediyeden maaş alan ve Çanakkale halkının mutluluğu için çalışan işçiler / idareciler toplamıdır. Siz yine ayna başında çok kalmış olacaksınız ki belediye çalışanlarını devletten üçer beşer ücret alan Fahrettin Altun’lar Hamza Yerlikayalar Faruk Çelikler ile karıştırıyorsunuz. Sayenizde  en vasıflısından, en vasıfsızına Çanakkale’de kamuda işe başlamak için milletvekilinizin “danışmanın” olurunu almayan kentlimiz kalmamıştır. Sayın Ölçek anlaşılan  AKP’ nin genetik kodunu çözmüş; teflon tava siyaseti üstlerine hiçbir şey yapışmadığını zannedip sağa sola çamur atmayı siyaset zanneden kifayetsiz  Ölçek, CHP siyaseti size öğretilen siyasete benzemez ağır gelir ezilirsiniz. Bizim davamız hiç bir çocuğun yatağa aç girmeme davasıdır. Kadınların, gençlerin Özgür olduğu bir ülke davasıdır, Bizim davamız başı dik, alnı ak mutlu insanlar ülkesi davasıdır. Siz ayna başında konuşmaya devam edebilirsiniz, sizden tek bir ricamız var Sayın  Ölçek 128 milyar dolar nerede?”

Ogün İnal