BİON (Biotrend) Enerji Şirketi, bio-enerji alanında halka arz edilen ilk şirket olacak. Talep toplama yöntemi ile 19-20-21 Nisan tarihleri arasında halka arz edilecek olan şirketin bu fırsatından yararlanmak isteyenler ise, 38 aracı kuruluşun hizmetinden faydalanabilecek.

Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, enerji alanındaki faaliyetlerini artttırdı. Daha önce hidroelektrik santrali yatırımlarında bulunan Grup, çöpe ve biyokütleye dayalı elektrik üretimi yatırımlarına ağırlık veriyor. Bu alanda faaliyet gösteren Biotrend Enerji, halka arz ediliyor. Doğanlar Yatırım Holding’in enerji iştiraki Biotrend Enerji hisseleri 16.5-18.00 Türk lirası fiyat aralığından halka arz edilecek. Halka arzdan 750 milyon Türk lirası gelir bekleniyor. Bünyesinde Kelebek Mobilya ve Doğtaş Mobilya markalarını da bulunduran Doğanlar Yatırım Holding’in enerji iştiraki Biotrend Enerji’nin halka arzında talep toplama aşaması için belirlenen fiyat aralığı açıklandı. 16,50 Türk lirası-18,00 Türk lirası fiyat aralığı ile ek satışın gerçekleşmesi durumunda halka arz büyüklüğü 688-750 Milyon Türk lirası olarak hesaplanıyor. Böylece şirketin halka arz oranı da ek satış da dâhil olmak üzere yüzde 27,8’ye ulaşacak.

Halka arz sağlanacak olan kaynağın yüzde 60'ı direkt şirketin kasasına girecek, yüzde 40'ı ise hissedarlara gidecek. Elde edilen gelir üç ana kalemde değerlendirilecak. Birincisi, yüksek faizli kredilerin azaltılmasında kullanılacak ikincisi, yeni yapılacak tesislerle verimliliği arttırılacak, gübre ve atık ayrıştırma gibi tesislerin kurulmasında kullanıcak üçüncüsünün ise, yeni satın alınmalarda kullanılması planlanıyor. 

Kaynak 1
Kaynak 2


Kaynak: Haber Merkezi