Çanakkale’de bazı sendika dernek ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan yazılı açıklamada “Çanakkale İl Pandemi Kurulu'na Talebimizdir, Ölümleri Durdurun!” denildi.
 
Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Sağlık Bakanlığı tarafından 19.04.2021 tarihinde açıklanan verilere göre Çanakkale, Türkiye'nin Covid 19 vaka yoğunluğunda birinci şehir olarak tespit edilmiştir. Bu durum Çanakkale'de pandemi yönetiminin son derece başarısız olduğunun göstergesidir. Salgınla mücadelede; merkezi idarenin, yerelin özellik ve ihtiyaçlarını göz önüne almadan gönderdiği kararların, siyasi baskı ile kopyalanarak başarılı olunamayacağı açıktır. İl Pandemi Kurlu'nun yetkilerini yerelde etkin meslek odaları ve sendikalar ile mutlak surette paylaşması, ortak karar mekanizmalarını işleterek Çanakkale'nin ihtiyaçlarına cevap veren bir planlama yapması zorunludur. Bu alanda en yetkin kurum olan ve sahada canını dişine takarak mücadele eden hekimlerin örgütü Çanakkale Tabip Odası bile İl Pandemi Kurulu'nda nedense yer almamakta, hatta muhatap dahi alınmamaktadır. Bu kabul edilemez bir tavırdır.
Bu nedenle, aşağıda isimleri yer alan kurumlar olarak ;
1- Özellikle pandemi ile irtibatlı, kritik alanlarda faaliyet gösteren meslek odaları ve sendikalar ile Çanakkale Tabip Odası'nın İl Pandemi Kurulu'na acilen dahil edilmesini,
2- Zaman geçirmeden, en az iki hafta, tercihan 28 gün ekonomik destekli tam kapanma uygulamasına geçilmesini,
3- Çanakkale Tabip Odası'nın 15.04.2021 tarihindeki basın açıklamasıyla ortaya koyduğu önlemlerin derhal alınmasını talep ediyor, İl Pandemi Kurulu'nu görevini yapmaya yani ölümleri durdurmaya davet ediyoruz. 

BİGA EKOLOJİ VE YAŞAM PLATFORMU
BÜRO EMEKÇİLERİ SENDİKASI/ÇANAKKALE
BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU / ÇANAKKALE
(BÜRO İŞ, EĞİTİM İŞ, TARIM ORMAN İŞ, TÜM YEREL SEN, TAPU ÇEVRE YOL İŞ, ENERJİ İŞ, GENEL SAĞLIK İŞ)
ÇANAKKALE DOĞA VE ÇEVRE PLATFORMU
ÇANAKKALE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İNİSİYATİFİ
ÇANAKKALE KADIN DAYANIŞMASI
DİSK EMEKLİ SEN/ÇANAKKALE
EĞİTİM SEN/ÇANAKKALE
GÜLPINAR SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM DERNEĞİ
İNSAN HAKLARI DERNEĞİ/ÇANAKKALE
KAZDAĞLARI EKOLOJİ PLATFORMU
KESK ÇANAKKALE ŞUBELER PLATFORMU
PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ/ÇANAKKALE
SAĞLIK EMEKÇİLERİ SENDİKASI / ÇANAKKALE
SOKAK CADILARI KADIN DERNEĞİ
TABİP ODASI/ÇANAKKALE
TÜKETİCİ KORUMA DERNEĞİ/ÇANAKKALE
TÜM BEL SEN /ÇANAKKALE
TÜM EMEKLİ SEN / ÇANAKKALE
 


Kaynak: Haber Merkezi