Sağlık bakanlığı geçtiğimiz gün açıkladığı vaka verilerine göre Çanakkale’de geçtiğimiz hafta 797,34 olan rakam 10-16 Nisan tarihlerini kapsayan dönemde 962,98’e yükseldi. Bu veriyle Türkiye’de nüfusa göre en çok vaka görülen il Çanakkale oldu.

Vaka sayısında Türkiye birinci olmamızı ardından Çanakkale'de siyasilerden ve vatandaşlardan tepkiler ardı ardına geldi. Birçok siyasi isim vaka sayılarının artmasını kısıtlama sürecindeki kongrelere bağladı. Vatandaşlardan bazıları ise, “Çanakkaleliler olarak sürü bağışıklığı kazanacak, ya kaybettiklerimize üzüleceğiz, ya da geride bıraktıklarımız bize’’ derken, bazıları da, ‘Çanakkale' ye dışarıdan insan sokmayın artık. Kordonu kapatıp, AVM’yi açık bırakmakla olmaz bu iş. Yeter artık. Kısacası bireysel korunacağız. Kısmi olarak ölmemeye çabalayacağız. Aşı gelene kadar bu da böyle işte” dediler. Bir vatandaş ise, “Çanakkale’yi ne zaman kapatacaksınız? Yeter artık, Covid 19, Covid 17 oldu” dedi. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale il Başkanı Metin Ümit Ural, ‘’Maalesef Çanakkale'miz vaka sayısında açık ara önde, Çanakkale’mizin bu duruma gelmesinde sorumluluk, bütün uyarılarımıza rağmen Gaziantep’te salgın pik noktasında iken uçaklar dolusu insanı buraya taşıyan AKP yöneticilerinindir. Kendi lebalep kongrelerinin sonucu olarak başta, Bozcaada ilçemiz olmak üzere bütün Çanakkale'miz bu salgından olumsuz etkilendi. Başta sağlık emekçileri olmak üzere salgınla mücadelede canını dişine takan tüm emekçilere şükranlarımızı sunarız. Acilen toplumun bütün kesimleri aşılanmalıdır. Salgını yönetemeyen AKP yöneticileri ve bürokratlar derhal istifa etmelidirler. CHP bütün örgütleriyle bu süreçte yurttaşlarımızla dayanışma içinde olmaya devam edecektir” dedi.

DEVA Partisi Çanakkale il Başkanı Berkan Karaca, ‘’Bugün açıklanan Koronavirüs risk haritasında Çanakkale’miz ne yazık ki 1’nci sıraya yükseldi. Büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımız tükenmiş durumda. İş yerleri, kapanan esnafımız da kan ağlıyor. Alınan önlemlerin ve uygulanan tedbirlerin yetersizliği gözler önündedir. Deva Partisi olarak önerilerimizi bir kez daha hatırlatmak istiyoruz: Aşılama çalışmaları hızlandırılarak üç dört ay içerisinde yüzde70 aşılama oranına ulaşılmalıdır. Virüs yayılımı engellenecek şekilde sosyal mesafe kuralları sıkılaştırılmalı, bu süre zarfında sıkıntı çeken vatandaş ve esnaf ekonomik ve sosyal olarak desteklenmelidir. Günlük test sayısı arttırılmalı ve en az iki hafta tam kapanma uygulanmalıdır. Bu tedbirleri hep birlikte uygularsak içinde bulunduğumuz durumdan bir an önce çıkacağımıza inancımız tamdır. Tüm hemşerilerimizi sağ duyulu davranmaya ve tedbirlere daha çok dikkat etmeye davet ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

“LEBALEB COVİD-19 ‘U YAYDINIZ TEBRİKLER’’
Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Yiğit Akkoyun, ‘’Hoş geldin Çanakkale, Hoş geldin İstanbul, hoş geldin Covid-19 tüm Türkiye’ye ancak bu kadar güzel yayılabilirdi. Esnaflar kapalı, vatandaş evinde kapalı. Lebaleb Covid-19 ‘u yaydınız, tebrikler’’ dedi.

“KAYBETTİKLERİMİZE ÜZÜLECEĞİZ, YA DA GERİDE BIRAKTIKLARIMIZ BİZE”
Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Evren Kızoğlu, ‘’Geldiğimiz noktayı hak ettik kimse kusura bakmasın. Uzman değilim ama anladığım Çanakkaleliler olarak sürü bağışıklığı kazanacak, kaybettiklerimize üzüleceğiz, ya da geride bıraktıklarımız bize’’ şeklinde tepkisini gösterdi.
Gülçin Özaslan Akın, “Çanakkale Covid sıralamasında 1 numara,  ben boşuna mı 1 yıldır çalışmıyorum evde kapandım,  boşuna mı 4 yaşında eve soktum oğlumu 5 yaşını geçti. Siz evde kapalı annenin ruh halinden anlayabiliyor musunuz? Boşuna mı ekonomiye direndim? Hala birileri için hastalıktan öldü diye ağlıyorum ben, kapı komşum ölmüş haberim yok diye hayıflanıyorum ben, yaaa boşuna mı yaşıyorum yeter artık oturun oturduğunuz yerde.

Gökçe Çiçek Gönülaçar, “Çanakkale' ye dışarıdan insan sokmayın artık. Neyse ne karantina mı? Kordonu kapatıp, AVM’yi açık bırakmakla olmaz bu iş. Yeter artık. Kısacası bireysel korunacağız. Kısmi olarak ölmemeye çabalayacağız. Aşı gelene kadar bu da böyle işte”

Serkan Çevikalp,” Çanakkale’yi ne zaman kapatacaksınız? Yeter artık, Covid 19, Covid 17 oldu” dedi.