Çanakkale’nin dünya markası olma yolunda hızla yükselen Tatlan Helva’nın  Kazdağlarında yetişen ürünlerden tamamen doğal olarak üretilen sağlıklı ürünleri İda Organıc adı altında ile tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Kazdağlarında yetişen ürünleri sağlıklı beslenme için tüketicilerin beğenisine sunan Tatlan Helva’nın 5.kuşak temsilcisi Bahar Koçer Yurt, hem bir eczacı, hem de bir Bayramiçli olarak sağlık ve gıda konusuna olan ilgisi, bilgisi ile bölge değerlerini İda Organic ismi altında topladı. Türkiye’nin ilk sayılı Wellbeing Uzmanlarından olan Bahar Yurt, günümüz eczacılık bilgisi ve doğa eczanesinin şifa kaynağı envai çeşit ürünlerini, İbn-i Sina ve diğer alimlerin kadim bilgisini ve de Wellbeing ve Wellaging bilgileri ile birleştirerek, her yönden insanın dengede ve zinde kalmasına yardımcı olan sağlıklı  ürünler hazırlayıp, tüketicilerin sağlıklı gıda tüketmelerini amaçlıyor.” İda’dan Yayılan Şifa, İda Organic” sloganı ile Ham maddesi Kazdağlarından elde edilen şifalı bitki çayları, bitkisel yağlar ve özel bir teknikle şişelenmiş farklı lezzetteki aromalı zeytinyağları ile bölgenin kendine has ürünlerini tüketici ile buluşuyor.

KAZDAĞLARININ ZEYTİNYAĞLARI TROYİDA VE NATURİDA MARKASI İLE SOFRALARA GELİYOR
İda’nın yani Homeros’ un İlyada Destanı’ nda geçen 1001 pınarlı İda dağı diye bahsedilen Kazdağları’ nın, şifa kaynağı ürünleri, günümüzün hijyen standartlarında uygun olarak hazırlanarak doğal, mevsiminde ve sağlıklı ürünler İda Organic ismi altında Troyida ve Naturida markaları ile Evsane Yağları, İDA Gurme markas ile Evsane Çayları, Efsane Glutensizleri, Efsane Unları,  Efsane Tahıl  ve  Bakliyatı, Efsane Tarhana ve Erişteleri, Efsane Sosları, Efsane Reçelleri, Efsane Fitoterapi yağları tüketicinin sofralarında vazgeçilmezler arasına girmeye başladı. Özellikle TROYİDA ve NATURİDA markası altında üretilen ve Kazdağları’ nda yetişen zeytinlerden elde edilen zeytin yağları sağlıklı beslenmeye dikkat eden tüketicilerin sofralarında çoktan yerini aldı. Kazdağları’ nın zeytinlerinden elde edilen zeytin yağları özellikle TROYİDA markası ile şişelenen zeytin yağları sunulan yeni ürünlerle de adından sıkça söz ettireceğe benziyor. Kazdağlar’ ında yetişen zeytinlerden elde edilen zeytin yağlarında da arge çalışmaları ile zeytin yağını çeşitlendirildiği Troyida zeytin yağlarında, Kekikli, Biberiyeli ve paprika zeytin yağları ile tüketiciye farklı damak tadı sunuyor. Troyida Markası altında tüketicinin beğenisine sunulan Kekikli, Biberiyeli ve paprika zeytin yağları 250 ve 500 ml olarak tüketiciye sunuluyor. Tabii Troyida vVe Naturida markaları ile klasik olarak cam şişede ve tenekede Naturel Sızma Zeytin Yağı ve Naturel Birinci zeytinyağları da bulunuyor. Kazdğları’ nın sifa dolu sağlıklı lezzetlerini tüketici sofralarına taşıyan İda Organic Adı Altında Troyida Ve Naturida markası ile Kazdağlarının zeytinleri adeta şifa ve sağlık veren zeytin yağına dönüşüyor. Unutmayalım İda (Kazdağı) eteklerinde yetişen zeytinlerden elde edilen zeytinyağları, yetiştiği özel floradan kaynaklı olarak eşsiz bir tada sahiptir. Eşsiz lezzetinin yanında şifa veren özellikleri ise efsanelere konu olmuştur. Binlerce yıl boyunca insanlar İda’ya ve bu efsanevi ürüne hâkim olmak için mücadele etmişlerdir. Efsanevî Troya Savaşlarının önemli sebeplerinden biri belki de en önemlisi, İda’nın eteklerinde yetişen zeytin ağaçlarından elde edilen doğal şifalı zeytinyağlarıdır.

Ogün İnal