CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de en önemli konunun, herkesin bir an önce aşılanarak normal hayata dönülmesi olduğunu belirterek, “Amerika, günde 5 milyon kişiyi aşılama hedefinde, 22 eyaletinde maske kullanımı serbest bırakılması konuşuluyor, biz de ise aşısızlıktan yurt dışına aşı turları düzenleniyor” diye konuştu.
 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun teklifinin görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Sarayı aşı programı üzerinden eleştirdi. Özgür Ceylan, Türkiye’nin en önemli gündem maddesinin aşı olduğunu belirterek, “Lebalep kongrelerde AKP'lilere bulaşmayan virüs; işçiye, emekliye, öğrenciye, öğretmene, pazarcıya, lokantacıya bulaşıyor” dedi.  Özgür Ceylan, 11 milyon 600 bin vatandaşa birinci doz, 7 milyon 700 bin vatandaşa da ikinci doz aşısını yapabildiğini belirterek, “Türkiye'nin en önemli konusu bir an önce herkesin aşılanarak normal hayata dönülmesidir” dedi. CHP’li Özgür Ceylan, Amerika’nın günde 5 milyon kişiyi aşılama hedefinde olduğunu ve 22 eyaletinde maske kullanımının serbest bırakılmasının konuşulduğunu belirtirken, “Biz de ise aşısızlıktan yurt dışına aşı turları düzenleniyor. Parası olan paçayı sıyırıyor, benim vatandaşım aşı sırası bekliyor. Bu millet kendini yok sayanı ilk sandıkta yok sayacaktır” diye konuştu.
 
“GERÇEKLERİ ANLATMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
 
Özgür Ceylan, CHP olarak sarayın gerçekleri tüm perdeleme çabasına karşı vatandaşın çektiği çileyi ve iliklerine kadar hissettiği yoksulluğu anlatmaya devam edeceklerini belirtirken, “Anlatacağız ki Saray çevresinden beslenen, ballı koltuklardan üç beş maaş alarak semirenler yaşadıkları Alice Harikalar Diyarından çıkıp gençliğin umudunu yitirdiğini görebilsinler” dedi. Özgür Ceylan, Türkiye’de resmî rakamlara göre 10 milyon 700 bin işsizin bulunduğunu belirterek, genç işsizliğin açıklanan resmi rakamların üstünde yüzde 40'ları geçtiğini ileri sürerken, “Gençliğin umudunu yitirdiğini görsünler” diye konuştu.  CHP’li Özgür Ceylan, Saraydan bakıldığında ülkenin nasıl göründüğünü kendilerinin bilmediğini söylerken, “Anadolu'da, Çanakkale'de üreticinin, esnafın arasında olunca manzara hiç de iç açıcı değil” dedi. Çiftçinin üretim araçlarının haczedildiğini, borçlarını ödeyemedikleri için banka önlerinde kendilerini ateşe verdiğini belirten Özgür Ceylan, “Tarlasına gübre atamayan üreticinin, sözüm ona bir çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin, Ziraat Bankasının üreticileri nasıl sömürdüğünü ancak insanımıza dokunursanız öğrenebiliyorsunuz” diye konuştu. Özgür Ceylan Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın içinde, halkla birlikte siyaset yapmaya gayret ettiklerini ve Türkiye'yi il il dolaştıklarını belirtirken, “Sokaktaki işsiz gencimizin, girdi maliyetleri altında ezilen çiftçinin, iş yeri kirasını ödeyemeyen esnafın, günü 4 porsiyon yemek satarak kapatan lokantacının, aylardır evine ekmek götüremeyen kahveci esnafının derdini dinliyoruz” dedi. Özgür Ceylan Saray ve ortağının, milleti de kendilerini de dert sahibi yaptığını ileri sürerken, “Bayat ekmek kuyrukları, market tezgâhlarında taneyle satılan domates, bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak beni rahatsız ediyor” dedi.
 
“TORBADAN ÇİFTÇİYE ASPİRİN ÇIKTI”
 
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan uzun süredir, Saray iktidarına “Çiftçinin borçlarını yapılandıralım, getirin teklifi destek olalım" şeklinde çağrıda bulunduklarını belirterek, “Sonunda sesimizi duydunuz, ancak çiftçinin sesi olan bizleri can kulağıyla dinlemediğiniz için gene aspirin tedavisiyle hastayı taburcu etmeyi seçtiniz” dedi. Çiftçinin Tarım Kredi Kooperatiflerinden 9,1 milyar Türk lirası kredi kullandığını, teklif kapsamında 21 bin tarımsal üreticinin 931 milyon Türk lirası tutarındaki kredisinin yapılandırılmasının öngörüldüğünü belirten Özgür Ceylan, “Peki, kamu ve özel bankalara paçayı kaptıran üreticinin, esnafın durumu ne olacak? Onlara aspirin de yok. Çiftçimiz sizden Tarım Kredi Kooperatiflerine, kamu ve özel bankalara olan borçlarının geri ödemelerinde faizin ve buna bağlı borçların silinmesini istiyor. Geri ödemenin sadece anapara üzerinden yapılmasını ve borcun faizsiz olarak yeniden yapılandırılmasını bekliyor” dedi. CHP Milletvekili Özgür Ceylan, çiftçinin üretmeden borcunu ödeyemeyeceğine dikkat çekerken, “Bu şekilde yapılandırmak çok mu zor, kaynak mı yok? Fakir fukaraya soğan, patates; saraya Mercedes. Ya saraya 52 milyona 3 Mercedes alacağınıza şu pandemi koşullarında bu ülkenin kaynaklarını vatandaşa harcamayı düşünseniz” diye konuştu. Çiftçinin mazot alamadığını, yem fiyatlarının her geçen gün arttığını, doların kontrol edilemediğini iddia eden Özgür Ceylan, “Kasa boşalmış, 128 milyar dolar nerede diye soruyoruz yanıt çelişkili. Saray gündüz, "Pandemi döneminde vatandaşa sosyal destek için kullandık." diyor; akşam "Nerede olacak, yerinde duruyor." diyor ama partimizin vatandaş adına sorduğu sorunun afişlerini toplatıyor. Geçenlerde Çanakkale'deki afişlerimiz de kaldırıldı, saray bu afişten neden korkuyor?” diye konuştu.
 
Haber Merkezi