İçişleri Bakanlığı genelgesi ile Covid-19 tedbirleri kapsamında Çan Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan denetim ekipleri, yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyetlerinde bulundu.

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler ile belirlenen kurallar noktasında, gerek işletme sahiplerinin ve hizmet sağlayıcıların gerekse vatandaşların bilinçlendirilmelerini ve kurallara en üst seviyede uymalarını sağlamak amacıyla İlçe merkezi ve köylerde denetimler yapıldı.

Ekipleri tarafından ilçede denetlenen işyeri 25, Şehir Giriş ve Çıkışlarında Denetlenen Özel Araç Sayısı 52, Şehir Giriş ve Çıkışlarında Denetlenen Toplu Ulaşım Araç Sayısı 8, Denetlenen Konaklanama Tesis Sayısı 6, Şehirlerarası Seyahatlerde Yapılacak Kontroller İçin Oluşturulan Kontrol Noktası Sayısı 1, Denetlenen Toplam Kişi Sayısı 43, Sokağa Çıkma Kısıtlaması Muafiyetini Kötüye Kullandığı Tespit Edilen Kişi Sayısı 10 olarak bildirildi. İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge kapsamında yapılan denetimlerde esnaf ve vatandaşlar kurallara uymaları konusunda bilgilendirildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi