Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, geçtiğimiz gün Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden resmen ayrıldı. Yeni ünivesitesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olarak devam eden Prof. Dr. Alper Şener, giderayak önemli açıklamalarda bulundu. Aşılama hızının yavaşladığına dikkat çeken Şener, “Aşı gruplarını 40 yaşa kadar açmak lazım” dedi.
 
Prof. Dr Alper Şener gitmeden evvel değerlendirme bombasına tuttu. Aşı hızı ile ilgili, toplu taşımada yoğunluk ve ekonomi pandemi etkisi üzerine bir takım değerlendirme yaptı.
 
“AŞILAMA YAVAŞ GİDİYOR”
“Aşılanma hızımız yavaş gidiyor. Türkiye’de nüfusun yüzde 9,28’i ikinci dozu olmuş. Bu hızla 9 Temmuz 2022’de ancak nüfusun yüzde 75’i aşılanıyor. Ramazan nedeniyle olabilir, Aşı kararsızlığı ile olabilir, İstanbul yüzde 7.74, Ankara yüzde 10.69, İzmir yüzde 12.04, zaman kaybetmeye gerek yok. Aşı gruplarını 40 yaşa kadar açmak lazım, İstanbul, Ankara, İzmir için’’ dedi. Kovid sürecinde en çok eleştirilen ekonomik şartlar ile ilgilide tarihten bir örnek verdi.
 
“HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK”
‘’Covid 19 sürecinde zorlu ekonomik şartlarda salgın ile mücadeleyi eleştirenlere bir anektod, İkinci Dünya Savaşı sırasında, bir ekmek kuyruğunda kendisine "Paşam bizi ekmeksiz bıraktın" diyen bir çocuğa İsmet İnönü’nün verdiği cevap; “evet sizi ekmeksiz bıraktım ama babasız bırakmadım" anekdotunu paylaşarak, ‘’Zor günler gelip geçer, ama sağlık sıhhat yerinde ise” dedi.

TOPLU TAŞIMADA ÇİFT MASKE ŞART
Toplu taşımadaki yoğunluklar ile ilgili değerlendirme yapan Şener, ‘Toplu taşımada kalabalıklaşma, saat dilimleri büyük şehirler için çok uygun değil gibi Sonuçta 19:00 yasağına takılmamak için bu defa daha kalabalık bir ortama giriliyor. Büyük şehirler için daha esnek saatler konuşmalı, çift maske şart’’ dedi.

Hasan Sami Er