Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu Geyikli’nin kahramanı Çanakkale Gazisi Halil Helvacı'nın adının Nacakalanı mevkiinde yeni yapılacak mesire alanında verileceğini ifade etti.
 
Gyeikli beldesinde yapılan mesire alanının ekibiyle denetleyen Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, “Geyiklimizin kahramanı Çanakkale Gazimiz Halil Helvacı'nın adını Nacakalanı mevkiinde yeni yapacağımız mesire alanında yaşatacağız. Geyiklimize hayırlı olsun” dedi.

Halil helvacı kimdir?
1892 yılında Ezine’nin Geyikli Beldesinde doğan Halil Helvacı’nın askerliği Çanakkale Cephesi’nde başlamıştır ve Arabistan Cephesi’yle devam etmiştir. Üç sene Çanakkale Cephesi’nde bulunan 89 yaşındaki Halil Helvacı, anılarını şöyle anlatmıştır: Çanakkale’de 27’nci Alay’daydım. Atatürk bizim paşamızdı. Üç sene Seddülbahir ve Arıburnu’nda çarpıştım. Bir keresinde üç gün hep süngü harbi yaptık düşmanla. Alaydan biz üç günün sonunda yedi kişi kalmışız. Sonra biz onar er verdiler bizi de çavuş yaptılar. Bir gün mevzilerden ateş ediyoruz, Arıburnu’nda düşmana doğru. Çekiyorum tetiği çekiyorum, çekiyorum, tüfek patlamıyor. Ateş etmiyor. “Tüfek bozuldu herhalde” dedim. Bir arkadaş vardı yanımda. Ona dedim: “ Bak hele, benim tüfek bozulmuş, ateşlemiyor. Arkadaş bir baktı, benden yana. “Ne bozulmuşu, senin parmak gitmiş” dedi. Ben o zaman acısını duydum işte. Cız etti içim. Bir kurşun gelmiş tetiği çektiğim parmağı alıp götürmüş orta yerinden. Arabistan’a da gittim Kanal’a kadar. İngilizlerle savaştım. İki sene de Kanal Bölgesi’nde kaldım. Ana’da bulundum bir paşanın yanında tam dört sene, dokuz yılda geldim köyüme. Yıllar sonra kendisine maaş bağlanmak istediklerinde biz bu vatanı para karşılığında kurtaramadık 7 evladım var onlar bana bakmayıp maaş alırsam yazık bu vatan için yaptığıma demiştir.
 
Hasan Sami Er