Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Dünya Sağlık Haftası nedeni ile gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında pandemide vefat eden sağlık çalışanları adına fidan diktiler.
 
2020 Başında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan Koronavirüsü Dünya Sağlık Örgütü tarafından kısa sürede pandemi olarak ilan edilmişti. Tüm dünyada etkisini hala sürdüren Koronavirüste en ön saflarda mücadele eden Sağlık çalışanları oldu. Virüsün ülkemizde de etkili olduğu zamanlardan bu yana pek çok sağlık çalışanı da kahramanca mücadele ederken vefat etti.  Vefat eden kahramanlar Dünya Sağlık Haftası kapsamında unutulmadı. Koronavirüs salgını nedeni ile hafta kapsamında bir çok   etkinlik gerçekleştirilmezken Sğlık kahramanları adına fidan dikimi gerçekleştirildi. Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Dünya Sağlık Haftası nedeni ile vefat eden sağlık kahramanlarına ithafen fidan dikti.         
 
Sağlık Kahramanıları Adına 320 Selvi Fidanı Dikildi
Dünya Sağlık Haftası kapsamında pandemi sürecinde vefat eden ya da görevi başındayken şehit olan sağlık çalışanlarına ithafen geçtiğimiz yıl orman yangını nedeni ile yanan  Çanakkale Merkez Kemel Köyü mevkiinde  Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde,  fidan dikimi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen Fidan dikimine Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı  Ömer Karişit, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyon Başkanı Eray Doğan, Çanakkale Adliyesinde görevli hakim ve savcılar, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı  Nurcan Yılmaz, Açık Ceza İnfaz Kurum Müdürü  Bekir Alanoğlu   ile Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumundan 12 personel, Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden 15 personel ve denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulan 10 yükümlünün katılımı ile ağaçlandırma çalışması gerçekleştirildi. Ağaç dikim etkinliğinde iki dönümlük alanda 320 servi fidanı toprakla buluşturulan etkinlikte; Günün anlam ve önemine binaen Kovid-19'dan hayatını kaybeden ilk hekim olan Prof. Dr Cemil Taşçıoğlu ile Kovid-19'dan hayatını kaybeden Dr. Sinan Kakı ve  Adalet Bakanı  Abdulhamit Gül’ün koranavirüs sebebiyle hayatını kaybeden annesi Saliha Gül’ün adına  Protokol üyeleri fidan dikti.


Kaynak: Haber Merkezi