Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan, hükümetin ekonomik göstergelerden dolayı seçime gitmesinin kaçınılmaz gördüğünü ve 1 sene içinde erken seçimin kuvvetle muhtemel olduğunu söylemesinin ardından;  "Seçime yakın bir dönemde o dönemdeki konjonktür şartlar, yeni siyasi ortamı değerlendirilip ve temel prensipler ilkeler doğrultusunda bir ittifakta yer almamız söz konusu olabilir” demesinin ardından gözler Yeniden Refah Partisinin hangi ittifakta olacak sorusunu akılla getirdi?

Yeniden Refah Çanakkale İl Başkanı Cahit Bolelli İşte Çanakkale Gazetesi’ne Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın erken seçim ve ekonomik ölçütlerini değerlendirdi.

Ekonomi sizce Türkiye'de neden problemli ve çok tartışılıyor?
Yerli ve milli kaynaklarımızın yerinde kullanılamaması. Üretimin Türkiye'de yok edilip. tamamen ithalat ürünlerinin ülke piyasasına sürülmesi ekonomimizi yerle bir etmiştir. Ekonomik sorunları çok iyi biliyoruz. Yeni kurulmuş parti olmamıza rağmen. Milli kaynak programımızı ve milli kaynak kitabımızı hazırlayıp kamuoyuna sunduk.

Ekonomiyi düzeltmek için ne adım atılmalı?
Ekonomiyi düzeltmenin tek yolu üretim üretim, üretim. Zenginlere holdinglere dayalı ekonomi sistemi değil millete dayalı ekonomi sistemi.

Çanakkale' de ekonomiyi nasıl görüyorsunuz?
Çanakkale’ de ekonomi adına yıllardır hiçbir adım atılmamıştır. Sağlık alanında çalışmalar oldu ve köylere halı sahalar yapıldı. Köyümüzün, çftçimizin ürettiği değerlendirilmedi. Millete dayalı çalışma olmadı. Hayvancılıkla uğraşan sütü 4 liradan verdi peyniri yapanlar peyniri 60 liradan verdi.  Kim kazandı? OSB’ler yapılıyor. Zengin zengin olmaya devam edecek, çiftçi üretici yine az kazanan olacak. Tabii ki Çanakkale'mize OSB’ler lazım fakat bu sistemle yürümesi mümkün değildir.

Erken seçim hakkında Erbakan muhalefetler aynı düşündüğüne göre muhalefetin ittifakına girme durumu olabilir mi?
Milletimizle birlikte yeniden refah partimizin milli kaynak modeli ile Çanakkale'mizde ve ülkemizde ekonomimizi şahlandıracaktır. Devletimizin kurumlarını satmakla bir yere varamayız. Devlet millet el ele verip Çanakkale'mizde. Çanakkale domatesimizi. Ezine peynirimizi. Ayvacık organik et ve zeytinyağı mızı. Yenice biber ve salçamızı. Bayramiç elmamızı. Lapseki şeftalimizi . Biga hayvancılık ve süt ve çeltik fabrikalarımızı. Yerinde tesisler kurarak. Çanakkale yerel ekonomimizi şaha kaldıracağız inşallah Biz her zaman şunu savunuyoruz genel başkanımızın ifadesi ile Yeniden Refah Partisi ve diğerleri, yada omurgası milli görüş olan bir ittifaktan yanayız. Tek başımıza seçimlere girmek en büyük hedef ve görüşümüzdür. Bu vesile ile milletimizin ve Çanakkaleli hemşerilerimizin Ramazan ayları mübarek olsun. Pandemi’nin bitmesini temenni ediyorum. Pandemi  süreci sonrası milletimize kapı kapı projelerimizi,  Çanakkale'mize ne gibi hizmet ve yatırımlar yapmak istediğimizi tek tek anlatacağız inşallah.
 
 Fatih Erbakan ne demişti?
Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan, hükümetin ekonomik göstergelerden dolayı seçime gitmesinin kaçınılmaz gördüğünü ve bir sene içinde erken seçimin kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi. Erbakan, “Bunun nedenlerinden birincisi ekonomik darboğaz ve iktidarın içinde bulunduğu mali sıkıntı. Hem borçlanma, hem borçların faizinin ödenmesi, Merkez Bankası'nın rezervinde ekside olması, dolayısıyla ekonomik anlamda bu işi çevirip yürütmeleri son derece zorlaştı, son derece sıkışık noktaya geldi. Diğer bir konu da Sayın Cumhurbaşkanının bir kez daha aday olması ile ilgili tartışmalar oluyor. 2014’te seçildiniz, meclis seçti. 2018’de de halk seçti. Üçüncü kez aday diyenler var. Bunları halletmek, bu tartışmaya girmemek bakımından meclise erken seçim kararı aldırıp, bu olması halinde üçüncü kez de olsa aday olabiliyor Sayın Cumhurbaşkanı. Bu da erken seçim ihtimalini artırdığını düşündüğünüz etmenlerden bir tanesi” açıklamasını yaptı.

"Seçime yakın bir ittifakta yer alabiliriz"
Seçim ve ittifak değerlendirmesi yapan Fatih Erbakan bu konu hakkında da; "Bizim derdimiz milletin derdine derman olmak. Hem ekonomi alanında, hem sosyal alanda, dış politikalarında ne adım atılacak, bir ittifak içinde olduğumuz zaman o ittifakın devlet yönetimini ele alması halinde bu alanlarda milletin derdine derman olacak adımlar atacak mı? Bizim projelerimize bizim ilkelerimize, milli görüş prensiplerine uygun bir yönetim olacak mı, olmayacak mı? Bu olmayacaksa tabi o ittifakta yer almamızın bir anlamı yok. Ancak bu olacaksa bizim içinde bulunmamız söz konusu olur. Tabii Türkiye’de 24 saat bile çok uzun bir zaman. Yeni yeni partiler kuruluyor. Çok değişik alternatifler ortaya çıkma ihtimali var. Seçime yakın bir dönemde o dönemdeki konjonktür şartlar, yeni siyasi ortamı değerlendirilip ve temel prensipler ilkeler doğrultusunda bir ittifakta yer almamız söz konusu olabilir. Yer almaya da biliriz’’ şeklinde konuşmuştu.

İbrahim Akın Kazancı