Ramazan deyince akla gelen ilk şey Ramazan Pidesi olabilir. Bu yıl yeni açıklanan pide fiyatına göre Çanakkale’de Ramazan pidesi geçen yıla göre 1 lira zamlanarak 4 lira oldu.

Ramazan ayı yaklaşırken merak edilen şeylerden biride pidenin ne kadar olacağıydı, pide fiyatları belli oldu. Açıklanan pide fiyatı tarifesine göre Çanakkale’de ramazan pidesi geçen yıla göre 1 lira zamlanarak 4 lira oldu. Bu sene de diğer seneler olduğu gibi Ramazan ayı yaklaşırken Müslüman alemi oruç ibadetine hazırlığını sürdürüyor. Sofralardan eksik olmayan ve milyonlarca kişi tarafından sevilen Ramazan pidesinin 2021 yılı fiyatının ne kadar olduğu Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan pidenin fiyatı belirlendi. Buna göre bu sene Çanakkale’de 350 gram pide 4 liradan piyasada yerini alacak. Çanakkale Fırıncılar Odası tarafından yayınlanan Fiyat Tarifesine göre Çanakkale’de 350 gram sade Pide 4 liradan sofralara gidecek.

Diğer şehirlerde pide fiyatları nasıl?
İstanbul'da bu yıl Ramazan pidesi fiyatları belli oldu. İstanbul'da 365 gram sade pide 4 liradan, aynı gramajlı yumurtalı ve susamlı pide ise 5 liradan satılacak. Bu yıl Ramazan Pidesi il bazında kilogram bazında 11-12 TL civarında Örneğin, Ankara 275 Gr. Pide 3.00 TL, Antalya ve İzmir’de 250 Gr. Pide 3.00TL, İstanbul’da 365 gr. Pide 4.00 TL, Sakarya ve Kocaeli’ de 370 gr Pide 4.00 TL iken Trabzon’da ise 500 gr. Pide 5.00 TL’den satışa çıkması bekleniyor.
 
İbrahim Akın Kazancı